Mitä jos päättäisit uskaltaa?

10.01.2015 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä niiden lieveilmiöistä.

Vuosi 2015. Monen elämässä se näkyy ainoastaan siten, että nelosen sijasta pitää muistaa kirjoittaa papereihin vitonen. Periaatteessahan uusi vuosi on vain sitä: numeroita. Mutta mitä jos päättäisit, että se on jotain muuta? Mitä jos päättäisit, että se on muutoksien vuosi?

Mitä jos oikeasti hakisit miellyttävämpää työtä sen sijaan, ettet edes uskalla yrittää ja uskottelet itsellesi, ettet kuitenkaan kelpaisi mihinkään muuhun? Mitä jos opettelisit uuden kielen ja alkaisit vihdoin säästää unelmiesi matkaa varten?

Mitä jos päättäisit, että tästä päivästä eteenpäin et enää anna entisen rakkautesi määrittää sinua ihmisenä vaan alat elää elämääsi pelosta vapaana? Mitä jos päättäisit suudella kumppaniasi tänään, huomenna ja ylihuomenna kuten silloin kun olitte vastarakastuneita?

Mitä jos uskaltaisit jo luovuttaa jo pitkään huonosti voineen suhteen osalta ja uskaltaa lähteä etsimään onnea yksin? Mitä jos vaihtaisit ruosteiset kuolaimet uusiin, kiiltäviin ja puhtaisiin ja aloittaisit alusta?

Kysy itseltäsi, mikä on se ajatus, mitä ajattelet yöllä, kun kuunvalo lankeaa ikkunasta sisään ja koko kaupunki nukkuu, mutta sinä et. Mieti, voisiko ajatuksen oikeasti toteuttaa. Unelmat ovat monesti murskaavan isoja, mutta täysin mahdottomia niistä eivät ole lähes mitkään. Mitä jos päättäisit, että vuosi 2015 on se vuosi, jolloin lähdet kohti tavoitettasi - pelkäämättä ja pää pystyssä?

"Minä uskon, että elämä on aina vaarallista. Jotkut ihmiset alkavat pelätä sitä. Jotkut ihmiset eivät mene eteenpäin, koska pelkäävät. Mutta jotkut ihmiset haluavat saavuttaa tavoittelemiaan asioita niin kovin, että he menevät eteenpäin. Heidän on pakko mennä." on Malala Yousafzai, 17-vuotias aktivisti ja Nobel-palkinnon voittaja sanonut.

Mitä jos päättäisit olla yksi noista ihmisistä?

Aikaisemmat Suhteettomuusteoriat pääset lukemaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat