Mitä kumppanin eksistä kannattaa selvittää? Deittivalmentaja neuvoo

20.06.2015 09:15 - Senni Loikala

Maajussille morsian -ja Sinkkuäidille sulhanen -televisiosarjoista tutuksi tullut Mia Halonen suosittelee pitämään suun supussa, kun keskustelu siirtyy entisten seurustelu- ja seksikumppanien määrään.

Entiset kumppanit ovat tulenarka keskustelunaihe uuden rakkaan kanssa. Rakkausvalmentaja Mia Halonen kehottaa tarkkailemaan kumppanin tunteita, kun tämä puhuu aiemmista suhteistaan.

- Kannattaa kuunnella tarkalla korvalla, millä sävyllä hän puhuu eksistään. Jos hänellä on paljon kaunaa heitä kohtaan, voit kysyä itseltäsi että haluatko, että tämän miehen seuraava kumppani kuulisi sinusta samaan sävyyn kerrottuja juttuja, eikä sinulla olisi mahdollisuuksia kertoa omaa näkemystäsi, Halonen sanoo.

Pistämällä merkille toisen suhtautumista entisiin heiloihin, voi päästä riittävän ajoissa jyvälle keskeneräisistä tunteista.

- Rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan välinpitämättömyys. Jos kumppanilla on kovasti vihaa ja katkeruutta, silloin hänellä on myös tunteita. Silloin voi löytää itsensä pian tilanteesta, että hän palaa entisen kumppaninsa luokse, Halonen kertoo.

Pettäminen varoitusmerkkinä

Deittivalmentajan mukaan on myös hyvä tietää, miksi kumppanin entiset parisuhteet ovat menneet poikki. Aiempaa pettämistä Halonen pitää varoitusmerkkinä.

- Kyllä minä olen varuillani, jos kuulen miehen entisen suhteen kariutuneen pettämiseen. Jos hän on pystynyt pettämään eksäänsä, niin kyllä hän pystyy pettämään tulevaakin, Halonen kertoo.

Myös tilanne, jossa entinen kumppani on pettänyt nykyistä kultaasi, voi kertoa jotakin kumppanisi tavoista olla parisuhteessa.

- Saattaa olla, ettei siinä suhteessa ole puhuttu avoimesti asioista - missä mennään, mitä toinen haluaa, ajattelee ja toivoo. Silloin tulee katsoa tarkemmin kumppaninsa kommunikaatiotaitoja, Halonen sanoo.

Liikaa ei saa kysyä

Deittivalmentajan mukaan entisistä kumppaneista ei kannata kysellä liikaa. Myöskään aiempien seurustelu- ja seksikumppaneidensa tarkkaa määrää ei välttämättä kannata kertoa uudelle rakkaalleen. Ihmisten käsitykset sopivasta määrästä aiempia suhteita vaihtelevat suuresti.

- Sanotaan, että jollakin on ollut villimpi kesä ja parikin säätöä sen aikana. Kun seuraava kumppani onkin hieman konservatiiviselta seudulta ja hän on ollut vain yhden kumppanin kanssa, niin hän alkaa yhtäkkiä ajattelemaan, että "hirveätä, eihän sinun kanssa kehtaa kulkea kaupungilla, kun olet tuollainen käytetty", Halonen kertoo.

- Toisen mielikuvitus alkaa laukata ja täyttää puuttuvia aukkoja tarinasta. Ja sitten toinen ajattelee, että teillä on ollut niin mahtavaa, hän jatkaa.

Spontaanit kommentit loukkaavat

Deittivalmentajasta spontaanit kommentit entisistä rakkaistaan kannattaa jättää sanomatta. Halonen muistaa tapauksen, joka sattui hänen ollessa matkoilla entisen kumppaninsa kanssa.

- Olimme ravintolassa ja sinne tuli nainen, jolla oli upea kroppa - todella hoikka, mutta muodokas ja jäntevä. Tämä mies sanoi, että hänen eksällään oli samanlainen vartalo. Tunsin itseni kakkoseksi, koska minulla ei todellakaan ollut sellaista kroppaa, Halonen kertoo.

- Pieniäkään kommentteja eksästään ei kannata sortua heittämään. Niille voi tulla iso painoarvo, hän jatkaa.


Lue myös: Kuinka paljon rakastavaisilla saa olla ikäeroa? Deittivalmentaja neuvoo laskutavan

Kilpailut

Uusimmat