Mitä muut sinusta ajattelevat profiilikuviesi perusteella - 9 erikoista faktaa

24.02.2015 13:45 - Reetta Haverinen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ole siis tarkkana, mitä otoksia lataat deittisovellusprofiiliisi tai Facebookiin.

Profiilikuvilla on varsin suuri merkitys siihen, minkälaisen mielipiteen ihmiset sinusta luovat. Varsinkin deittisovelluksissa, kuten Tinderissä, kuvilla on harvinaisen paljon vaikutusta muihin käyttäjiin ja heidän ennakko-oletuksiinsa. Yksikin kuva voi merkata, kiinnostuuko toinen osapuoli sinusta vai ei.

Tutkijat ovat selvittäneet, minkälaisia yhteenvetoja ihmiset tekevät muista käyttäjistä ainoastaan kuvien perusteella. Tutkimustuloksista ilmeni muun muassa seuraavanlaisia seikkoja:


1. Jos olet kuvassa ystäviesi kanssa...

Muut ihmiset ajattelevat sinun olevan ekstrovertti ja sosiaalinen persoona. Rakastat myös hauskanpitoa ja huoletonta elämänmenoa. Tutkijoiden mukaan tahdot myös välittää muille kuvan siitä, että olet suosittu.

2. Jos profiilikuvasi on tummasävytteinen...

Tutkijoiden mukaan kuva, jonka värimaailma on tummanpuhuva, saa ihmiset ajattelemaan, ettet ehkä ole kovin ystävällinen tai helposti lähestyttävä.

3. Jos olet kuvan keskipisteenä...

Otokset, joissa haet todistusta lavalta tai saavut maratonin maaliviivalle, kielii siitä, että kalastelet kohteliaisuuksia ja tahdot pönkittää itseluottamustasi.

4. Jos sinulla on suuret silmät...

Suuret silmät ovat monien ihmisten mielestä varsin viehättävä ominaisuus. Jos siis tahdot hurmata vastakkaisen osapuolen edustajan omilla kuvillasi, ota kuva, jossa suuret silmäsi pääsevät oikeuksiinsa.

5. Jos sinulla on ruskeat hiukset...

Hymyilevää ovaalikasvoista brunettea, joka on pukeutunut neulepuseroon, pidetään tutkimuksen mukaan automaattisesti ystävällisenä henkilönä.

6. Jos olet pukeutunut siististi ja tyylikkäästi...

Jos tahdot luoda itsellesi varsinaisen seurapiirihain imagon, lisää deittiprofiilisi vähintään yksi kuva, jossa olet pukeutunut parhaimpiisi ja poseeraat itsevarmassa asennossa hyväkuntoisen näköisenä. Huoliteltu ulkonäkö ja siisti pukeutumistyyli kertovat tutkijoiden mukaan muille ihmisille, että olet ekstrovertti sosialisoija.

7. Jos olet nainen...

Tutkijoiden mukaan naisten ajatellaan olevan automaattisesti avoimempia ja tunnollisempia kuin miesten. Siten, jo sukupuolella on merkitystä siihen, mitä muut sinusta ajattelevat!

8. Jos hymyilet leveästi...

Pirteä hymysuu kertoo muille ihmisille, että sinua on helppoa lähestyä.

9. Jos edustat selkeästi jotain tiettyä tyylisuuntaa...

Tutkimuksen mukaan ihmisten, jotka näyttävät kuviensa perusteella seuraavan jotain tiettyä muoti-ilmiötä tai tyylisuuntaa, ajatellaan olevan avoimempia uusille kokemuksille.

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat