Mitä sinusta ajatellaan pelkän pituutesi perusteella? Olettamukset luonteesta ovat vahvoja

10.07.2015 23:15 - Senni Loikala

Pelkistä ulkoisista ominaisuuksista ei saa tietää toisen luonnetta, mutta ne synnyttävät olettamuksia siitä. Pituus on yksi asia, joka synnyttää paljon tiedostamattomia uskomuksia.

Ihmisen pituus ei vielä kerro mitään hänen luonteestaan. Siitä huolimatta se fakta, onko toinen pitkä vai lyhyt, synnyttää monesti tiedostamattomia oletuksia. Ne voivat joko pitää paikkansa tai osoittautua pelkästään pinnallisiksi arvioiksi. Lue alta, millaisia uskomuksia liittyy pituuteen ja mitä sentit voivat kertoa terveydestä.

Pitkä nainen

Muotimaailmassa pituus kääntyy naisten eduksi. Lisäksi lukemattomat naiset käyttävät korkokenkiä, jotta saisivat muutaman lisäsentin pituuteensa.

Pitkät naiset myös erottuvat muita paremmin joukosta. Kun on seuransa pisin, kääntyvät ihmisten katseet monesti häneen.

Usein pitkien naisten ajatellaan olevan älykkäitä, määrätietoisia, itsenäisiä ja kunnianhimoisia. Myös varakkuus ja menestys liitetään monesti pitkänhuiskeisiin ihmisiin.

Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan pitkillä naisilla on valitettavasti muita suurempi riski sairastua rintasyöpään. Sen mukaan riski nousee 16 prosenttia joka kymmentä senttiä kohden, minkä nainen on keskimääräistä naisten pituutta pidempi. Sen sijaan dementiariski on pienempi kuin lyhyillä naisilla.

Lyhyt nainen

Siinä missä miehet saattavat pitää pitkiä naisia jopa pelottavina, monista lyhyet leidit ovat juuri helpommin lähestyttäviä. Monet uskovat heidän olevan hoivaavia ja varmasti hyviä äitejä.

Hienotunteisuus ja kotoinen leppoisuus ovat ominaisuuksia, joita miehet myös usein liittävät lyhyen naisen luonteeseen.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan lyhyillä naisilla on kuitenkin huomattavasti pitkiä naisia suurempi riski sairastua osteoporoosiin. Sen sijaan heidän on tutkittu olevan useammin muita pitkäikäisempiä.

Lue myös: Maaiman pisimmät miehet löytyvät Euroopasta - arvaatko, mistä maasta?

Lähteet: Elite Daily ja Active Beat

Kilpailut

Uusimmat