Mitä tehdä, jos mies ei innostu perheen perustamisesta?

16.02.2015 18:45 - Senni Loikala

Monet haaveilevat omasta pienestä taaperosta. Silloin voi tulla shokkina, jos kumppani on vastahankainen pelkälle ajatukselle tai kertoo, ettei tahdo lapsia lainkaan. Kokosimme arvokkaat neuvot yhteen, miten tilanteessa kannattaa toimia.

Puhukaa suoraan

Saatat pelätä teidenne lähtevän eri suuntiin, mutta siitä huolimatta on tärkeää nostaa kissa pöydälle. Kerro rakkaallesi, ettet voi jakaa elämääsi ihmisen kanssa, joka ei tahdo lapsia, vaikka kuinka rakastaisit häntä. Tällöin miehellä on paljon puntaroitavanaan. Usein ero on parempi vaihtoehto, kuin myöntyminen väärältä tuntuvaan ratkaisuun.

Vältä painostamista

Haaveestaan saada jälkikasvua ei kannata puhua joka päivä rakkaansa kanssa, mikäli hän vaikuttaa vastahankaiselta. Tärkeämpää on selvittää, miksi hän ajattelee niin kuin ajattelee. Vaikuttavatko taloudelliset kysymykset hänen kantaansa vai onko hän menettänyt joskus pienokaisen? Jos rakastat häntä todella, niin yritä ymmärtää miehesi mielipiteen syitä.

Anna aikaa

Jos keskustelu mahdollisesta perheenlisäyksestä äityy riidaksi, kannattaa ottaa aikalisä. Sen sijaan, että kiistelisitte aiheesta, on tärkeämpää keskustella siitä juurta jaksaen. Monesti voi olla kannattavaa kertoa, mitä kaikkea hyvää lapsi toisi tullessaan. Miestä voi myös helpottaa, jos kerrot, ettei muksu tulisi vaikuttamaan parisuhteenne ytimeen. Anna miehelle aikaa ajatella.

Suunnitelkaa raha-asiat

Lapset käyvät aina kukkaron päälle, mikä saattaa vaikuttaa miehen kielteiseen suhtautumiseen hankkia jälkikasvua. Tällöin teidän kannattaa jutella asiat halki. Viisasta on monesti maksaa velat pois ennen perheenlisäystä. Jos teillä ei ole tänä vuonna varaa hankkia lasta, sen ei pitäisi olla este tulevina vuosina.  

Seuraava artikkeli: Lisää raskaaksi tulemisen mahdollisuuksia - 7 hyvää tapaa

Lähde: Womanitely

Kilpailut

Uusimmat