Kuva: Fotolia

Muista kuunnella vaistojasi ja tee rohkeasti aloite - 12 romanttista lupausta uudelle vuodelle

28.12.2016 15:15 - Senja Rapila

Niin sinkkuna kuin parisuhteessakin elävällä henkilöllä on syytä tehdä romanttisia uudenvuodenlupauksia vuodelle 2017, jotka tekevät vuodesta vielä paremman.

Oletko tyytynyt elämään normaalia arkea, jossa ei mielestäsi tapahdu mitään mielenkiintoista? Olisiko aika sekoittaa pakkaa ja muuttaa omia käyttäytymismalleja? Esimerkiksi aloitteen tekeminen ja avoinmielisyys deittimaailmassa ovat asioita, joista Elite Daily muistuttaa.

Parisuhteessa puolestaan on hyvä pitää pieni kipinä ja seikkailla yhdessä kumppanin kanssa. Elite Daily on nyt listannut 12 asiaa, joista voi valita itselleen lupauksia ensi vuodelle.

1. Pidä silmät avoinna

Monet valittavat jatkuvasti sitä, kuinka kumppania ei tunnu löytyvän mistään - ei baareista eikä treffisovelluksista. Nyt vuonna 2017 onkin aika nostaa katse pois puhelimesta ja ajatella hieman laajemmin; voit löytää kumppaniehdokkaasi konsertista, kaupasta, bussista tai hissistä. Jos siis näet itseäsi kiehtovan ihmisen, uskalla avata suusi ja esitellä itsesi. Et menetä siinä mitään.

2. Kuuntele vaistojasi

Jos pieni ääni sisälläsi kertoo, että tuossa tyypissä on jotain epäilyttävää, on siitä ihmissuhteesta aika ottaa takapakkia. Jos puolestaan ääni kertoo, että juuri tapaamassasi henkilössä on jotain aitoa ja kultaista, kannattaa siitä tunteesta pitää kiinni. Kuuntele rohkeasti omia vaistojasi.

3. Puhu sydämestäsi

Jos kieltäydyt treffipyynnöstä henkilön kanssa, jonka kanssa et ole koskaan edes jutellut, saatat ohittaa tällä tavalla myös monia potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Kuinka voit tietää ettei hän ole treffien arvoinen, jos et tiedä kuinka kaunis hänen mielensä on? Anna siis mukaville tyypeille mahdollisuus, äläkä pidä sydäntäsi panssarien takana.

4. Unohda kriteerit

Tietynlaiset kriteerit rakkauselämässä ovat ymmärrettäviä, mutta useimmista kumppanin kriteereistä olisi hyvä päästää irti. Kun luovut näistä "ehdoista" ja elät elämääsi tunteen mukaan, voit löytää itsesi tilanteesta, jossa rakastut täysin odottamatta sellaiseen henkilöön, joka ei ennen olisi täyttänyt kriteereitäsi.

5. Valitse itsesi

Oma hyvinvointisi ja mielenterveytesi ovat asioita, jotka sinun tulisi asettaa aina ensimmäiseksi. Pukeudu itseäsi varten, älä ketään muuta varten. Jos yrität aina olla muiden mieliksi, kadotat lopulta itsesi.

6. Älä sorru paineen alla

Äidit, sedät, tädit, isovanhemmat ja työkaverit saattavat kaikki udella jatkuvasti sitä, milloin löydät kumppanin elämääsi. Tässä ristitulessa saattaa ajoittain tulla sellainen tunne, että on väärin olla sinkku ja tyytymättä keneen tahansa.

Älä luovuta äläkä sorru muiden asettamien paineiden alla, vaan elä rohkeasti omaa elämääsi. Elämäsi rakkaus saattaa tulla vastaan vasta monien vuosien kuluttua, jos niin on tarkoitettu.

7. Tee ensimmäinen siirto

Usein kiinnostavan ihmisen tavatessa sitä ajattelee, että kyllä se toinen osapuoli tekee aloitteen, jos häntä kiinnostaa. Ehkä hänkin ajattelee täysin samalla tavalla, jolloin aloitteen tekeminen jää ja tienne erkanevat - ehkä jopa iäksi. Tee siis rohkeasti aloite ja esittele itsesi.

Vaikka esittäytyminen ei johtaisikaan toivottuun lopputulokseen, ainakin yritit parhaasi. Lisäksi näiden kokemusten saaminen auttaa sinua kasvattamaan itseluottamustasi, sillä miltei kukaan ei tule katsomaan sinua halveksien, vaan ennemmin imarreltuna siitä, että olet rohkeasti esittäytynyt ja ilmaissut kiinnostuksesi.

8. Ole oma itsesi

Jos joku tuomitsee sinut sen vuoksi, että olet oma itsesi, ei hänen tulisi todennäköisesti olla elämässäsi. Jos rentoudut ja päästät luonteesi valloilleen, rentoutuvat todennäköisesti myös ympärilläsi olevat ihmiset ja saatat törmätä siihen ihmiseen, joka rakastuu juuri sinun hölmöön, persoonalliseen luonteeseesi.

9. Seikkaile

Miksi et poikkeaisi hetkeksi arjesta ja kävisi kävelyllä puistossa, katsomassa elokuvia tai vaikkapa varaisi päiväristeilyä Tallinnaan? Tee jotain, mistä todella nautit. Samalla voit tutustua uusiin ihmisiin.

Jos olet parisuhteessa: Matkustelkaa yhdessä, käykää erilaisissa paikoissa kotikaupunkinne ulkopuolella ja nauttikaa yhteisestä seikkailustanne, jotka lähentävät teitä ja vahvistavat suhdettanne. 

10. Elä hetkessä

Monet meistä unohtavat elää hetkessä ja keskittyvät vain kumppanin löytämiseen. Jos käyt treffeillä uuden henkilön kanssa, keskity juuri siihen hetkeen. Jos sinulla on hauskaa, nauti siitä. Älä piirtele tulevaisuuden kuvia ja ahdistu siitä, jos juttu ei tulisikaan toimimaan. Hyppää virran vietäväksi.

Jos olet parisuhteessa: Nauti pienistä arjen hetkistä ja yhteisistä elokuvailloista. Laita puhelin suosiolla pois ja vietä aikaa vain kumppanisi kanssa.

11. Tee jotain uutta

Jos ääni päässäsi kertoo, että olet jumahtanut paikallesi, on aika repäistä. Oletko joskus halunnut lähteä päivän varoitusajalla lomalle? Tee se. Etkö ole koskaan käynyt yksin ravintolassa syömässä? Nyt voisi olla aika kokeilla sitäkin.

Jos olet parisuhteessa: Oletteko aina halunneet käydä avantouinnilla yhdessä? Oletteko haaveilleet siitä, että voisitte sulkea muun maailman hetkeksi ulkopuolelle ja keskittyä pelkästään toisiinne? Tehkää asioita, joita ette ole koskaan ennen tehneet. Voitte myös kokeilla jotain uutta sängyn puolella.

12. Yllätysten vuosi

Yllätä itsesi tekemällä asioita, joita et koskaan ole kuvitellut tekeväsi. Sano välillä 'kyllä' asioihin, joista yleensä kieltäytyisit. Välillä itsensä yllättäminen voi olla tajunnan räjäyttävä kokemus. Ja välillä on myös hyvä muistaa ja yllättää läheisiä: käy esimerkiksi kylässä isovanhemmilla tai sukulaisilla, joita et ole nähnyt pitkiin aikoihin.

Jos olet parisuhteessa: Muista yllättää kumppanisi aina ajoittain. Ja mikäli hän onnistuu yllättämään sinut, arvosta sitä kaikkea vaivannäköä, minkä hän on asiaan laittanut. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pystyykö omia tunteitaan ja rakastumista hallita? Kyllä, sanovat tutkijat

Lue myös: Älä stressaa epävarmuudesta, vaan pidä hermot jäässä - vinkit suhteen alkuvaiheeseen

Kilpailut

Uusimmat