Nainen pitää itseään paremman näköisenä kuin parasta ystäväänsä

04.06.2015 08:15 - Eeva Rajala

Näyttää siltä, etteivät naiset pidäkään itseään niin pahan näköisinä kuin kaikista itsetuntoartikkeleista voisi päätellä.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suurin osa naisista eli 62 prosenttia tuntee olevansa kauniimpi ja viehättävämpi kuin naisen paras ystävä. Skout-sovelluksen teettämään kyselyyn osallistui yli 3 300 naista ja miestä.

Women's Health -lehden mukaan kyselystä selviää myös, että naisista näyttää tulevan iän myötä itsevarmempia ulkonäöstään. Yli 40-vuotiaiden naisvastaajien joukosta 64 prosenttia piti itseään kauniimpana kuin parasta ystäväänsä.

Miesten kohdalla luvut eivät ole näin suuria, mutta samansuuntaisia. Miehistä 52 prosenttia pitää itseään paremman näköisenä kuin parasta ystäväänsä.

Vääristynyt käsitys omasta ulkonäöstä

Psykologi Kelly Tonellin mukaan ihminen näkee ystävänsä usein sellaisina kuin he aidosti ovat, mutta samaan aikaan ihmisellä on vääristynyt käsitys omasta ulkonäöstä.

Vääristynyt käsitys juontaa todennäköisesti juurensa siihen, että ihminen on kehittänyt käsityksen ulkonäöstään jo kauan aikaa sitten. Tuloksena ihminen voi pitää itseään nuoremman, hyväkuntoisemman ja viehättävämmän näköisenä kuin mikä todellisuus oikeasti on.

Nannaa itsetunnolle

Tonellin mukaan tämän vuoksi ihmiset joskus myös yllättyvät, miltä näyttävät kuvissa. Ihminen keskittyy henkisesti lähestulkoon pelkästään omiin hyviin puoliin ja yllättyy, kun todellisuus ei olekaan täysin yhteneväinen omien ajatusten kanssa. Tämä ei psykologin mukaan välttämättä ole huono asia, sillä tällä tavalla ajattelu voi tehdä hyvää ihmisen itsetunnolle.


Lue myös: "Rakasta vartaloasi niin kuin rakastaisit toista ihmistä" - täsmäohjeet itsensä hyväksymiseen

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat