Naiset ja miehet paljastavat, mitä ovat mieltä pettämisestä: Ajatteletko samalla tavoin?

22.09.2014 10:22 - Heli Thoren

Amerikkalaistutkimus selvitti, mikä on parien mielestä uskottomuutta ja kuinka moni sitä tekee.

Pettäminen on monien tutkimusten mukaan yleisempää kuin koskaan. Siinä missä toiset ajattelevat sen olevan jopa sallittua, toiset pitävät pientä silmäpeliäkin hairahtamisena.

USA Networkin teettämä amerikkalaistutkimus kartoitti naisten ja miesten mietteitä uskottomuudesta:

Pettäminen on sallittua, jos siitä ei jää kiinni

Tutkimuksessa 82 prosenttia tuomitsi pettämisen jyrkästi. Silti lähes saman verran vastaajia - 81 prosenttia - sanoi, että pettäisi, jos sillä ei olisi mitään seurauksia.

Tietynlainen pettäminen on tavallaan sallittua

Yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että pettäminen on joissain tapauksia sallittua. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sellainen, jos elää täysin onnettomassa liitossa. Myös siinä tapauksessa, että seksiä pääsisi harrastamaan julkkisihastuksen kanssa. Suurimman osan mielestä pettäminen on sallittua myös silloin, jos toinen osapuoli on ensin ollut uskoton.

Tekniikka tekee pettämisestä helpompaa

Erilaiset nettideittipalvelut ja sosiaalinen media tekevät pettämisestä huomattavasti aikaisempaa helpompaa. 86 prosenttia myönsi asian olevan näin.

Fantasioiminen on yleensä harmitonta

Sekä miehet että naiset syyllistyvä pettämään ajatuksissaan. 19 prosenttia miehistä ja 13,5 prosenttia naisista myönsi, että he ovat ihastuneet sosiaalisessa mediassa ihmiseen, joista he eivät todellisuudessa tiedä mitään. 48 prosenttia vastaajista ei tunne huonoa omaatuntoa toisesta ihmisestä fantasioimisesta.

Yksiavioisuus ei välttämättä ole realistinen tavoite

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että yksiavioisuus ei ole biologisista syistä mahdollista. 45 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että useampi pidempi ihmissuhde elämän aikana on huomattavasti realistisempi tavoite.

Kyselyyn osallistui yli 1000 ihmistä.


Oletko uskoton tietämättäsi - katso paljastavat seikat täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat