Nautitko small talkista? 5 tapaa parantaa jutustelua

10.08.2014 16:15 - Eeva Rajala

Kun jutustelee ihmisten kanssa, ei välttämättä tarvitse aina puhua säästä tai ottaa säätä puheenaiheena edes esille.

"On ilmoja pidellyt..." on varma merkki siitä, että toinen haluaa jutustella kanssasi. Ihmiset yrittävät kaikin keinoin täyttää hiljaiset kohdat esimerkiksi hissimatkalla tai jonotettaessa johonkin. Small talkista saa kuitenkin enemmän irti, jos seuraa seuraavia viittä vinkkiä.

Etsi samankaltaisuuksia

On helpompi aloittaa keskustelu, jos jutustelun osapuolilla on yhteisiä juttuja. Samoista kiinnostuksen kohteista juttelu on paljon hedelmällisempää kuin sään päivitteleminen.

Vältä kysymyksiä ammatista

Kun toisen kanssa puhuu ensimmäisen kerran, yleensä ammatti on yhtenä puheenaiheena sään lisäksi. Halu tietää toisen ammatti saattaa kuitenkin tyrehdyttää jutustelun heti alkuun. Se saattaa viestittää toiselle, että ihmisessä kiinnostaa pelkkä työ.

Nauti hiljaisuudesta

Kukaan ei pidä epämukavista hiljaisista hetkistä, mutta nuo hiljaiset hetket eivät välttämättä ole niin pitkiä kuin miltä ne kuulostavat. Itse asiassa pieni hiljaisuus keskustelun lomassa tekee jutustelulle pelkkää hyvää. Joskus taukoja tarvitaan, jotta keskustelu jatkuu. Joskus hiljaisuus on merkki siitä, että toinen prosessoi juuri kuulemaansa. Koko ajan ei tarvitse olla äänessä.

Pidä jutustelu positiivisena

Stressi on tarttuva tunne. Sanoissa on siis paljon voimaa, joten keskity negatiivisten asioiden sijasta positiivisiin juttuihin. Keskity kehuihin tai hyviin asioihin päivässä. Kysy toiselta, miten hänen päivänsä meni ja yritä saada toinen nauramaan. Saatat samalla käynnistää syvemmänkin keskustelun, eikä kummallekaan jää huonoa fiilistä jutustelutuokiosta.

Opi jokaisesta small talk -hetkestä

Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, ja jokaisella on erilaiset ajatukset, ideat ja tunteet. Kysy ihmiseltä jostain sellaisesta asiasta, joka sinulle on vielä outo, mutta keskustelukumppani tietää enemmän asiasta. Aina kun näet uuden ihmisen tai kun juttelet tutunkin ihmisen kanssa, on se mahdollisuus oppia jotain uutta.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat