Näytä rakkautesi halauksin - 6 hyvää syytä syleilyyn

28.03.2014 14:15 - Reija Saarinen

Halaaminen on mukavaa puuhaa, mutta sen lisäksi se tekee myös hyvää mielelle ja keholle.

Halaaminen on asia, jota jokaisen kannattaa harrastaa. Halaus on tapa saada itselle, kumppanille, ystävälle tai perheenjäsenelle hyvä olo. Läheisyyden ja hyvänolontunteen lisäksi halauksella on myös monia terveysvaikutuksia. Alla niistä muutama esimerkki.

1. Halaus saa olon hyväksi

Kun halaamme toisiamme, aivomme vapauttavat oksitosiinia, joka saa aikaan lämpimän ja hyvän olon.

2. Halaaminen alentaa verenpainetta

Hormonit, jotka kehoon vapautuu halauksen aikana, saattavat myös vaikuttaa fyysiseen terveyteen. Kosketus aktivoi ihossamme reseptoreita, jotka lähettävät aivoihin signaaleja. Tämä taas alentaa verenpainetta.

3. Halaus saattaa lievittää pelkoja

Halaus ja kosketus vähentävät huomattavasti ihmisen huolestuneisuutta. Tutkimuksen mukaan myös pelkkä nallen halaaminen auttaa rauhoittamaan ja vähentää pelkoa.

4. Aikuiset hyöytyvät halauksista enemmän

Tutkijoiden mukaan halailun ja fyysisen läheisyyden merkitys kasvaa iän myötä. Yksinäisyys sen sijaan lisää stressiä ja saa aikaan ikäviä terveysvaikutuksia. Halatessamme saamme läheisemmän yhteyden toiseen ja samalla yksinäisyys helpottaa.

5. Halaus on luonnollinen stressinlievittäjä

Tunnetko itsesi stressaantuneeksi? Mene ja halaa jota kuta. Halaus nimittäin alentaa välittömästi stressihormonin tuotantoa kehossamme. Halaus myös vähentää jännitystä ja lähettää rentouttavia viestejä aivoihin.

6. Halatut vauvat ovat vähemmän stressaantuneita aikuisia

Vauvojen halaaminen kannattaa monestakin syystä. Erään tutkimuksen mukaan kosketus lievittää stressiä, etenkin elämän alkuvaiheessa. Tämän vuoksi paljon halauksia saaneet vauvat ovat selviytyvät paremmin stressistä myös aikuisina.

Aiemmin olemme uutisoineet keksinnöstä, joka auttaa yksinäisiä ihmisiä saamaan halauksia. Jutun löydät täältä.

 Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat