Kuva: Senja Rapila

Niko, 21: "On todella rasittavaa selitellä muille, miksi tekee rakastamiaan asioita"

02.10.2016 10:10 - Senja Rapila

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Niko.

"Rakkaus tarkoittaa jotain todella suurta tunnetta. Se on huikea tunne, isoimpia tunteita varmastikin. Sitä on vaikea selittää, mutta se on todella vahva fiilis. Sen huomaa siitä, että se on jotain, mitä ilman ei voi olla. Jos rakastat jotain, et pärjää ilman sitä.

Rakkautta voi olla paljon erilaista. Se voi olla rakkautta jotain ihmistä kohtaan tai vaikka musiikkia kohtaan. Toivottavasti olen oikeassa sanoessani, että olen ollut rakastunut. 

Kyllä sitä varmasti sitten rakastaa, jos tietää ettei pärjää ilman sitä jotain. Se tapahtuu niin, että sen kehittymisessä voi mennä pitkäkin aika. Sitten tuntuu kuitenkin siltä, että sen tajuaa aivan yhtäkkiä. Yhtäkkiä siihen tulee se fiilis, että tajuat, että nyt ollaan syvällä.

Jos olet johonkin ihmiseen rakastunut, et saa sitä pois päästä. Sitten tuntuu siltä, että onko pakkomielteinen, koska se ihminen pyörii koko ajan päässä. Siinä menee tavallaan sekaisin. Varsinkin siinä niin vahvojen tunteiden alussa kaikki muu jää vähän toissijaiseksi. Sitten kun tulee sellainen tyyppi joka on niin tärkeä, sellaiset jutut jotka muuten tuntuisivat isoilta, tuntuvatkin todella pieniltä. Se rakas ihminen menee kaiken muun edelle, varsinkin ihan siinä alussa, kun sen tajuaa.

Oma tila on minulle todella tärkeää parisuhteessa. Sitä omaa aikaa tarvitsee paljon, että saa mennä vaikka kotistudioon ja tehdä musaa ja olla. En pystyisi olla sellaisessa parisuhteessa, jossa toinen olisi todella riippuvainen ja takertuva. Musiikki on minulle vain niin iso juttu, rakastan treenata jätkien kanssa studiolla. Musiikin tekemiseen saattaa mennä todella paljon aikaa ja saan siitä varmastikin omanlaista mielihyvää. 

En olisi sellaisessa parisuhteessa, mikä minun tulisi asettaa tietoisesti musiikin edelle. Jos kumppanini kieltäisi minulta musiikin tekemisen tai bändihommat, en pystyisi olemaan siinä suhteessa.

Musiikki on todella tärkeä osa elämääni ja se vie todella paljon aikaa. Silloinkin vaikka minulla olisi omaa aikaa, jonka voisin käyttää ystävien näkemiseen, sitä haluaa laittaa senkin ajan siihen musaan.

Aina välillä tulee sellaisia tilanteita, että joku hyväkin ystävä saattaa kyseenalaistaa sen, miksi minua ei näe koskaan. Se on todella ärsyttävää selitellä itseään tuollaisesta asiasta, koska se musa on vain sellainen asia, mitä haluan tehdä. Se on todella rasittavaa selitellä, miksi laitan aikaa siihen, koska se on minulle niin itsestäänselvä asia.

Blindchannel-bändini pojat ovat olleet minulle aina tukiverkko. He ovat parhaita kavereitani. Vaikka joskus tuntuisi siltä, että henkilökohtaisessa elämässä on ihmissuhteissa tippunut todella korkealta, sinne voi aina kaatua: he ottavat minut aina kiinni. Vaikka olisi miten paskana, treenikselle voi aina mennä. Näen heitä melkein yhtä paljon kuin tyttöystävääni - tai jopa vähän enemmän!

Se on varmasti myös tietynlaista rakkautta, mitä meidän poikien välillä on. Meidän välillämme on jotain todella friikkiä rakkautta, olemme niin läheisiä. Viha-rakkaus suhde olisi liian helppo sana kuvailemaan suhdettamme, se on jotain paljon spesiaalimpaa.

Minulla on aivan ihana perhe. Minun perheeni on ihan kingi. Sen on huomannut siinä, kun on muuttanut kotoa. Meillä on nykyään perheen oma WhatsApp-ryhmä. Olemme todella läheisiä, puhumme ihan kaikesta porukoitten ja sisarusten kesken. Vietetään todella paljon aikaa yhdessä, vaikka ei enää asuta saman katon alla."

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat