Nyt se todistettiin: Naiset ovat miehiä tunteellisempia

22.01.2015 18:15 - Senni Loikala

Naisia ja miehiä on moneen junaan. Stereotypia herkistä naisista pitää kuitenkin paikkansa, todistaa tutkimus.

Naisten ajatellaan stereotyyppisesti olevan miehiä herkempiä ja tunteellisempia. Tuore sveitsiläistutkimus otti selvää, millaisia sukupuolikohtaisia yhteyksiä on tunteilla, muistilla ja aivojen aktiivisuudella. Samalla se vahvisti stereotypiat tosiksi.

Journal of Neuroscience -lehdessä julkaistavassa tutkimuksessa ihmisille näytettiin tunteita herättäviä kuvia. Naiset pitivät näkemiään otoksia miehiä useammin tunteita synnyttävinä ja pystyivät muistamaan toista sukupuolta huomattavasti paremmin näkemänsä kuvat.

Naisten mieleen tallentuivat erityisen hyvin kuvat, jotka herättivät negatiivisia tuntemuksia. Negatiiviset kuvat lisäsivät aktiivisuutta naisten aivojen alueella, joka vastaa motoriikasta.

Lisäksi naiset päihittivät miehet myös positiivisia tunteita herättävien kuvien muistamisessa.

Kun naisille ja miehille näytettiin neutraaleita kuvia, jotka eivät herättäneet tunteita, ei sukupuolten välillä havaittu eroja niihin reagoimisessa tai niiden muistamisessa.

- Tulokset tukevat yleistä uskomusta, että naiset ovat paljon emotionaalisempia kuin miehet, tutkija Klara Spalek sanoo.

Tutkimustulokset auttavat ymmärtämään paremmin sukupuolten välisiä eroja informaation käsittelyssä. Se on tärkeää, sillä monet neuropsykiatriset sairaudet ovat yhteydessä sukupuolikohtaisiin eroavaisuuksiin.

Seuraava artikkeli: 26 asiaa, joita miehet pitävät salaa naisissa seksikkäinä

Lähde: Science Daily

Kilpailut

Uusimmat