Oletko tarpeeksi laiha pukeutuaksesi napapaitaan?

15.07.2015 10:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä ihmisyydestä ylipäätäänkin.

Plus-malli Tess Holliday hermostui tällä viikolla - ja syystä. Suosittu naistenlehti julkaisi kuvan kesän kuumimmasta trendistä, eli navan paljastavasta crop topista ja esitti kysymyksen siitä, kuka kyseiseen vaatekappaleeseen voi pukeutua. Lehti myös vastasi itse: "Vain - ja oikeasti vain - jos nainen on todella hoikka ja timmivatsainen, kannattaa kokeilla crop topia."

Kirosanat, joita mieleeni tulivat kommentista, eivät sovi tekstiksi. Olen aina vihannut ihmisiä, jotka arvottavat toisia pukeutumisen tai koon perusteella. No okei, jos joku pukeutuu pikkulapsien päänahkoihin, tai pilottiin, jossa toivotaan "valkoista valtaa", on asia eri, mutta tiedätte varmasti, mitä tarkoitan.

Vaikka vaatteet ovat monelle tapa viestiä omasta persoonasta, eivät ne vielä määrittele ihmistä. Sama juttu pätee kokoon. Ihminen voi olla tikkulaiha olematta anorektikko (ja vaikka olisikin anorektikko, on se psyykkinen sairaus, ei siis syy pilkkaan) tai suunnattoman lihava, olematta laiska tai ahne (toki laiskuus ja ahneuskaan eivät ole syy pilkkaan - luonteenpiirteitähän ne ovat siinä, missä muutkin).

Ymmärrän, ettei kumpikaan ääripää ole välttämättä hyväksi mutta päätös omasta kehosta kuuluu ihmiselle itselleen - ja niin tulisi olla myös pukeutumisen suhteen.
Olen aina ollut sitä mieltä, että toisten tyylien ja koon arvostelijat voisivat vetää erään nimeltä mainitsemattoman genitaalin päähänsä.

Jos vauvan- ja lastenvaatteita tai joidenkin selvästi kokorasististen "huippu"suunnittelijoiden tuotteita ei oteta huomioon, on olemassa vain vähän sellaisia vaatteita, joihin minkä tahansa kokoinen ihminen ei voisi pukeutua. Ai mistä tiedän sen? No siitä, että niistä vaatteista löytyy kokoja 32:sta 48:saan.

Eli ensi kerralla, jos mietit, oletko "tarpeeksi laiha" pukeutuaksesi esimerkiksi napapaitaan, saat sen selville helposti: kokeile paitaa päällesi. Jos se mahtuu, olet oikeankokoinen pukeutumaan siihen. Jos ei mahdu, hae isompi koko tai etsi toinen, joka sopii sinulle. Jos tunnet se päällä olosi kauniiksi ja itsevarmasti, anna mennä: sinulla on täydellinen vartalo napapaitaan!


Seuraa Reaa Instagramissa @reamarlena. Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.

Kilpailut

Uusimmat