Oletteko muuttamassa yhteen? Neljä kysymystä, jotka kannattaa itselleen esittää

02.02.2015 08:15 - Reija Saarinen

Ennen saman katon alle muuttamista kannattaa käydä läpi muutamia tärkeitä seikkoja.

Yhteen muuttaminen on suuren suuri askel parisuhteessa. Juuri sen vuoksi sitä kannattaakin miettii huolella. Alla muutamia kysymyksiä jotka auttavat päätökset tekemisessä.

1. Jos toinen teistä saa töitä muualta suomesta, muuttaisitko hänen mukanaan?

Jos olet valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle siksi, että todellakin haluat olla rakkaasi kanssa, on yhteen muuttaminen hyvä asia. Jos taas vuokran jakaminen on suurin syy yhteiseen asuntoon, kannattaa asiaa vielä hiukan pohtia. Erään tutkijan mukaan ne pariskunnat, jotka yhdessä asettavat tavoitteita suhteelle pysyvät todennäköisemmin yhdessä kuin ne, jotka ajautuvat saman katon alle helppouden vuoksi.

2. Pystymmekö sopivaa kotitöistä?

Kotitöiden jakaminen saattaa aiheuttaa kitkaa parisuhteelle. Siksi asioista kannattaa sopia etukäteen. On myös varmasti hyvä jos molemmilla on omat laatikkonsa ja kaappinsa, sillä sekin auttaa vähentämään riitoja, jos molemmat todella huolehtivat omistaan.

3. Voitteko keskustella rahasta?

Rahasta puhuminen ei ole helppoa, mutta se on tehtävä. Sopikaa se miten hoidatte raha-asianne. Tämä on tärkeää siksi, että suurin osa riidoista johtuu rahasta. Sopikaa siis miten jaatte kulut, näin vältytte turhalta kinalta.

4. Johtaako tämä avioliittoon?

Kannattaa pitää mielessä, että muuttaminen saman katon alle, ei tarkoita heti sitä, että on suunnattava sormuskauppaan. Älä siis oleta mitään, vaan anna suhteen edetä omaa tahtiaan.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat