Olisitko uskonut? Naisen tulot saattavat vaikuttaa parisuhteen kestoon

21.02.2014 19:45 - Reija Saarinen

Naisen tuloilla saattaa olla vaikutusta parisuhteen kestoon.

Yllättävää kyllä, raha saattaa sittenkin olla suuressa roolissa parisuhteessa. Tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että pariskunnat, joilla on pieniä lapsia, pysyvät todennäköisemmin yhdessä, jos nainen tienaa miestä enemmän.

Tutkimusta varten seurattiin lähes 4 000 brittipariskuntaa, joilla oli myös jälkikasvua. Tutkijat seurasivat sitä, kuka on perheen pääasiallinen elättäjä sekä sitä, miten pariskunnan suhde muuttui lasten kasvaessa 8 kuukautisista 7 vuoden ikään.

Tulosten mukaan kokonaisuutena sillä ei ole juurikaan merkitystä suhteen kestoa ajatellen, kuka ruoan pöytään tuo. Näytti kuitenkin siltä, että lasten ollessa 4-7- vuoden iässä, ne pariskunnat, joissa nainen tienasi miestä enemmän, erosivat 80 prosenttia epätodennäköisemmin.

Tutkijoiden mukaan tarvitaan vielä runsaasti lisätutkimuksia, että voidaan selvittää, miksi palkalla saattaa olla merkitystä parisuhteen kestoon. Tämän tutkimuksen  valossa näyttää kuitenkin siltä, että naisen pulleampi tilipussi pitää pariskunnan todennäköisemmin yhdessä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat