Onko hän herrasmies? Sormien pituus paljastaa

19.02.2015 19:45 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehen kädestä pystyy selvittämään, osaako hän kertoa kohteliaisuuksia ja onko hän hyvä kuuntelija.  

Miehen kädestä pystyy päättelemään, millainen hän on parisuhteessa. Ainakin, mikäli Personality and Individual Differences -lehdessä julkaistua tutkimusta on uskominen. Tutkimustulokset kääntyvät miesten, joiden nimetön on etusormea pidempi, eduksi. Heidän väitetään olevan keskimääräistä mukavampia vastakkaista sukupuolta kohtaan.

- Miehet, joiden etusormet ovat pidemmät, kuuntelevat tarkkaavaisesti, hymyilevät ja nauravat, tekevät kompromisseja ja kertovat kohteliasuuksia toiselle, tutkija Debbie Moskowitz kertoo.

Tutkimuksen mukaan nimetöntä pidempi etusormi lisää miehen miellyttävyyttä naisia kohtaan noin 30 prosentilla. Heitä voidaan pitää herrasmiehinä. Se ei kuitenkaan tee miekkosista mukavampia toisiaan kohtaan.

Aiemmin on tiedetty, että nimetöntä pidemmän etusormen omaavilla miehillä on muita enemmän lapsia. Tutkijoista uudet tutkimustulokset käyvät hyvin yksiin sen kanssa.

Tutkimukseen otti osaa 155 miestä ja naiset pistivät merkille heidän olemistaan sosiaalisissa tilanteissa lähes kolmen viikon ajan.

Joka kerta, kun naiset juttelivat miehen kanssa yli viisi minuuttia, he valitsivat listasta niitä ominaisuuksia, joita huomasivat miehissä. Näistä tiedoista pystyttiin päättelemään, miten miesten sormien pituus vaikutti heidän miellyttävyyteen tai riidanhaluisuuteen.

Mitä muuta saat selville miehen kädestä? Lue aiempi artikkelimme täältä.

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat