Kuva: Fotolia

Onko olemassa hyvää avioeroa? 4 keinoa auttavat eteenpäin

17.11.2016 22:15 - Tiina Svensk

Eroprosessi ei koskaan ole helppo, mutta onneksi siitä voi tehdä edes hieman vähemmän kivuliaan.

Stressi, suru ja hämennys ovat tunteita, joita avioero tuo mukanaan - vaikka eron tietäisikin olevan lopulta oikea ratkaisu tilanteeseen. Vaikka avioero onkin raskas prosessi, johon liittyy surutyön lisäksi myös paljon käytännön järjestelyjä, voi tilanteesta tehdä hieman helpomman.

Life Hack jakoi neljä ohjetta, joita kannattaa vaikean tilanteen keskellä noudattaa:

1. Ota aikaa itsellesi

Monet tekevät eron hetkellä sen virheen, että he yrittävät taistella tunteitaan vastaan. Totuus kuitenkin on, että ero nostattaa pintaan tunteita, jotka täytyy kohdata. Älä täytä kalenteriasi siis turhilla tehtävillä, jotka voi hoitaa myöhemminkin.

Kiireen lisääminen on nimittäin varma keino lopputulokseen, joka ei välttämättä ole kovinkaan kaunis. Lopulta ongelmat kohoavat kuitenkin aina pintaan, joten kohtaa ne mieluummin saman tien. Ota itsellesi aikaa ja anna itsesi surra: juttele ystävälle tai perheenjäsenelle, näe ammattiauttajaa ja kysy neuvoja, joiden avulla voit liikkua eteenpäin elämässäsi. 

2. Valitse ammattiauttajasi viisaasti

Jos ero etenee myrskyisästi, saattaa lakimiehistä ja ammattiauttajista olla teille molemmille korvaamaton apu. Pidä siis huolta, että palkkaamasi ammattilaiset ovat todella sinulle sopivia.

Samalla tapaa kaivatessasi ulkopuolista keskusteluapua, sinun kannattaa miettiä, kenen puoleen käännyt. On tärkeää, että sinua tukevat henkilöt ovat todella kykeneviä.

3. Pidä huolta taloudestasi

Life Hackin haastatteleman talousnalayytikon ja avioeroneuvojan Sandy Aronsin mukaan jopa 40 prosenttia avioeroista käsittelee rahaongelmia ja talousasioita. Vaikka raha-asiat eivät olisikaan teille ongelma, kannattaa pitää huolta omasta taloudestaan.

Avioero voi nimittäin muuttaa merkittävästi varallisuuttasi. Heti, kun sinulla on voimavaroja, kannattaakin ottaa selville, missä oma taloutesi menee - tarvitseko jotain, pitääkö sinun säästää tai sopia asioita entisen kumppanisi kanssa? Taloudellinen vakaus takaa myös mielenrauhan.

4. Laske menot

Kun olet toipunut pahimmasta järkytyksestä, kannattaa käyttää voimavarat tärkeimpiin asioihin. Keskity siis siihen, millaiselta nykyinen elämäsi näyttää - mitkä ovat siis tulosi ja menosi? Kun olet järjestänyt elämäsi siihen pisteeseen, että tiedät oman taloudellisen tilanteesi, kannattaa kääntää katse tulevaisuuteen: kuinka paljon rahaa menee muutoksiin, joita sinun on tehtävä? 

Muista, ettei omaa tulevaisuuttaan tarvitse suunnitella täysin yksin. Sinulla on yhä lähipiirisi, joka on valmis auttamaan. Tulevaisuuden menoja ja omaa talouttaan voi suunnitella myös ammattilaisten kautta, joilla on tarvittavaa ammattitaitoa ja näkemystä.

Lue myös: Miksi naimisissa oleva nainen haluaisi olla sinkku? - "Kaipaan tuoreen rakkauden kipinää"

Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - käännä menetys uudeksi aluksi

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat