Onnellinen arki muodostuu perusasioista - toteutuvatko sinun elämässäsi?

02.08.2015 09:15 - Tiina Svensk

Elämä on lyhyt, joten siitä kannattaa nauttia jokaikinen päivä.

Onnellinen elämä ja itsensä toteuttaminen eivät vaadi lomamatkoja tai kalliita ostosreissuja. Hyvän ja merkityksellisen arjen voit muodostaa, kun kohtaat perusasiat ja korjaat ne kuntoon.

Huffington Post -sivulla listattiin kuusi asiaa, joiden avulla voit muokata omaa arkeasi onnellisemmaksi:

Tee tarkoituksellista työtä: Koetko, että tekemälläsi työllä on merkitys? Tarkoituksellisuus voi löytyä monella tapaa, ja on tärkeää että työsi tuntuu arvokkaalta sekä itsellesi että muille. Kun teet työtä, josta voit nauttia, luot itsellesi hyvän arjen - onhan työ sentään hyvin suuri osa arkipäivistäsi.

Vaali ihmissuhteitasi: Ihminen on harvoin onnellinen täysin yksin - pidä siis huoli läheisistäsi. Vaikka on tärkeää arvostaa myös yksinvietettyä aikaa, kannattaa läheisten läsnäoloa arvostaa. Tärkeät ihmissuhteet ovat tukiverkkosi, kun kohtaat haasteita ja tavoittelet unelmiasi, kerro ystävillesi siis ääneen kuinka arvokkaita he ovat.

Karsi negatiivisuus pois arjestasi: Negatiivisuuden karsiminen vaatii rohkeutta, sillä kyse voi olla esimerkiksi pitkään jatkuneesta ystävyydestä, joka ei enää palvele kumpaakaan osa puolta. Negatiivisuuden karsiminen vaatii irtipäästämistä, joka voi tuntua haastavalta. Kun kuitenkin uskallat tehdä niin, olosi helpottuu uskomattoman nopeasti.

Ole täysin läsnä: Sulje älypuhelimesi, nosta katseesi tietokoneen ruudulta ja keskity hetkeen. Ole täysin läsnä jokaisessa hetkessä, jonka vietät - olitpa sitten yksin tai perheesi kanssa. Kun olet täysin läsnä, osaat arvostaa myös pieniä asioita, joita arkesi on täynnä.

Lopeta lupien odottaminen: Usein ihmiset jäävät odottamaan lupaa, joka oikeuttaisi heitä ottamaan askeleita kohti heidän unelmiaan. Tällaisia tilanteita saattaa olla esimerkiksi odotus suuremmasta määrästä vapaa-aikaa tai mahdollisuus matkustaa. Kukaan ei kuitenkaan järjestä elämääsi puolestasi, vaan sinun on tehtävä se itse. Lopeta siis lupien odottaminen ja tartu toimeen!

Älä pyytele anteeksi: Älä pyydä anteeksi sitä, että järjestät elämääsi niin, että voit toteuttaa unelmiasi. Älä pyydä anteeksi saavutuksiasi tai onnistumisiasi, sillä olet ansainnut ne elämääsi. Kun ymmärrät, että ansaitset kaiken hyvän elämässäsi, voit saavuttaa vielä enemmän. Oivalluksen myötä myös kiitollisuutesi kasvaa, mikä taas lisää onnellisuutta arkipäiviisi.


Lue myös: Häpeätkö tunteitasi tai epäonnistumisiasi? Tilanteet, joissa sinun ei tarvitse syyttää itseäsi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat