Onnellisen parisuhteen salaisuus selvitettiin - toimitko itse sen mukaan?

19.01.2015 19:45 - Senni Loikala

Monet janoavat saavansa kuulla "minä rakastan sinua" -lemmenlorun kultansa huulilta, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan kaikista tehokkain tapa löytyy toisenlaisista teoista.

Ensi kerralla, kun rakkaallesi tapahtuu jotakin hyvää, osoita sanoilla ja teoilla olevasi iloinen hänen puolestaan. Kumppanin saamien hyvien uutisten juhlistaminen johtaa kaikista todennäköisimmin kestävään avioliittoon, ainakin jos UCLAn tekemää tuoretta tutkimusta on uskominen.

Tutkijat pyysivät kymmeniä pariskuntia keskustelemaan joko jostakin positiivisesta tai negatiivisesta tapahtumasta, joka oli tapahtunut toiselle heistä. Tällaisia saattoivat olla esimerkiksi uuden työn nappaaminen tai potkujen saaminen. Pariskunnilla, joissa toinen osapuoli osoitti suurinta kannustusta ja innokkuutta toisen iloisiin uutisiin, meni suhteessaan kaikista parhaiten.

Jos oma maailma romahtaa hetkellisesti esimerkiksi suru-uutisten myötä, on tukea antava kumppani äärimmäisen tärkeä. Avioliiton kestävyyttä lisää silti sitäkin enemmän partnerin saavutuksista innostuminen ja niiden huomioiminen.

Miksi merkkipaalujen saavuttamisen tai pientenkin arjen sotavoittojen juhlistaminen on niin tärkeää? Tutkijoiden mukaan ihmiset jakavat ja ikään kuin allekirjoittavat tällöin kumppaninsa vahvuudet, mikä lisää toisen itsearvostuksen tunnetta ja saa olon tuntumaan varmemmaksi elämässä yleensä kuin myös parisuhteessa.

Ole aina iloinen ja ylpeä rakkaasi saavutuksista. Siinä voi olla tärkein ohjenuora kestävään avioliittoon.

Seuraava artikkeli: Kestävän avioliiton salaisuus selvitettiin: Vain yhdellä asialla merkitystä


Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat