Opettajan työ ei ole ruusuilla tanssimista - jopa kolmasosa joutunut nettikiusauksen uhriksi

02.04.2015 13:45 - Reetta Haverinen

Twitter ja Facebook toimii monien ihmisten äänitorvena – niin myös kiukkuisten vanhempien. Sosiaalinen media ei kuitenkaan ole paras paikka antaa palautetta lapsen ryhmänohjaajalle tai opettajalle.

Sosiaalisesta mediasta on paljon huvia ja hyötyä - mutta myös haittaa. Monien ihmisten yksityisyys on joutunut koetukselle ja uusi, verkossa tapahtuva kiusaamisen muoto on nostanut päätään. Julkisista loukkauksista ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvista piikittelyistä osansa ovat saaneet monet yksityishenkilöt, puolueet, ryhmittymät ja ammattikunnat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan opettajat ovat saaneet hälyttävän paljon kuraa niskaansa sosiaalisen median eri kanavissa. Lasten vanhemmat ovat lähettäneet loukkaavia kommentteja, uhkailuja, herjauksia ja jopa valokuvia ja videoita, jotka loukkaavat niin opettajien tunteita kuin yksityisyyttäkin.

Vanhempien solvaukset loukkaavat

Opettajien liitto NASUWTin tekemään tutkimukseen osallistuneiden 1500 opettajan joukosta 30 prosenttia myönsi olleensa vanhempien solvaavien Facebook-päivitysten kohteena. Jopa 15 prosenttia opettajista kertoi saaneensa osakseen uhkailuja. Tutkimustulokset ovat huolestuttavia, sillä verkkokiusaamisen määrä on kasvanut huomattavasti vuoden aikana.

Herjaukset ja loukkaavat kommentit jättävät jälkensä. Opettajien liiton yleissihteeri Chris Keates kertoo, että opettajien jaksaminen on koetuksella vanhempien ilkeiden sanojen vuoksi:

- Ikävät ja solvaavat henkilökohtaiset kommentit eivät ainoastaan vaikuta opettajan hyvinvointiin ja terveyteen, vaan myös itsevarmuuteen tehdä töitä, Keates toteaa.

Vain alle kolmasosa loukatuiksi tulleista opettajista on raportoinut herjauksista koululle tai poliisille, vaikka on päivän selvää, että huoraksi haukkuminen on jo vakava kunnianloukkausasia.

Lue myös: Huumorintajuttomia tiukkapipoja? Yleisimmät harhaluulot opettajista kumottiin


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat