Kuva: Fotolia

Ottaako parisuhteesi enemmän kuin antaa? Merkit, joita ei kannata jättää huomiotta

22.08.2016 22:45 - Reija Saarinen

Jos parisuhde on huono, ei siihen kannata jäädä.

Onko elämä yhtä riitaa? Entä kärsiikö sosiaalinen elämä suhteestasi? Jos edellä mainitut tuntuvat tutuilta, saattaa olla, että olet "myrkyllisessä" parisuhteessa.

Kyseiset merkit siis kielivät siitä, että parisuhteessa ei ole kaikki hyvin. Jos siis jokin alla olevista löytyy omasta suhteesta, kannattaa asia ottaa puheeksi, jotta tilanteelle voi tehdä jotain.

1. Joudut aina pyytämään lupaa siihen, että esimerkiksi näet ystäviäsi. Onnellisessa suhteessa tähän ei ole tarvetta, sillä molemmilla on lupa ja oikeus myös omaan elämään.

2. Jos energiasi kuluu jatkuvasti siihen, että yrität pitää rakkaasi hyvällä tuulella, on asioissa korjattavaa. Suhteen tulisi olla onnellinen ja nautinnollinen. Ei pelkkää hyssyttelyä ja toisen miellyttämistä.

3. Jos suhteessasi et voi olla täysin oma itsesi, on suhteessa jotain vikaa. Toimivassa liitossa ei itseään tule peitellä millään tavalla.

4. Suhteessa puhuminen on hankalaa ja riidat paisuvat suhteettoman suuriksi. Jos näin on, kannattaa pohtia syvällisesti sen syitä.

5. Jos tunnet olosi lannistetuksi tai arvottomaksi, kannattaa suhde jättää taakse. Jos toista aidosti rakastaa, häntä tukee tilanteessa kuin tilanteessa, eikä yritä kaataa maahan.

6. Jos pelkäät koko ajan tekeväsi jotain väärää, ei kaikki ole kunnossa. Toimivassa suhteessa ei tarvitse olla varpaillaan.

7. Jos tunnet olisi millään tavalla pelokkaaksi tai uhatuksi, on suhteessa jotain vikaa. Puolison kun tulee olla se, joka suojelee, ei se joka pelottaa.

8. Jos suhteessa ei ole luottamusta, ei se voi olla onnellinen. Hyvässä liitossa luotetaan ja annetaan toisen elää omaakin elämäänsä.

9. Jos ympärillä olevat ihmiset huomaavat, että et ole enää oma itsesi, saattaa se kieliä huonosta suhteesta.

10. Jos sosiaalinen elämä kärsii suhteen vuoksi, on siinä jotain vikaa. Hyvässä suhteessa täytyy olla aikaa myös omille ystäville ja harrastuksille.

11. Jos sinusta tuntuu, että suhteessa on enemmän huonoa kuin hyvää, ei kaikki ole hyvin.

12. Jos parisuhteesta puuttuu kunnioitus, ei siinä ole juuri muutakaan.

Lue myös: 8 asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun suhde on vakaalla pohjalla

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat