Paras ikä mennä naimisiin selvitettiin - eroamisen riski minimoituu

21.07.2015 22:15 - Senni Loikala

Avioliittoa ei kannata venyttää syyttä suotta, jos todella rakastaa kumppaniaan. Yhdysvaltalainen tutkimus selvitti, että avioerokäyrät lähtevät nousuun tietyssä vaiheessa.

Alttarille astelemista ei välttämättä kannata vitkuttaa liian pitkään, väittää tuore Utahin yliopiston tekemä tutkimus. Sen mukaan paras ajankohta avioitua on muutamaa vuotta ennen kolmikymppisiä tai viimeistään nuo tasalukemat täytettyään.

Tuona ajanjaksona solmituilla liitoilla on kaikista pienin riskiä päätyä avioeroon. Sen jälkeen riski kääntyy tasaiseen nousuun, ja eron mahdollisuus on jo todella suuri, jos menee papin aamenelle 40-45-vuotiaana. 

Sitoudu, kun löydät upean ihmisen

- He, jotka menevät naimisiin sen jälkeen, kun he eivät enää ole hiljattain 30 täyttäneitä, eroavat todennäköisemmin kuin he, jotka avioituivat ennen kolmikymppisiään. Ehkä ihmiset, jotka menevät myöhään naimisiin, ovat kohdanneet paljon potentiaalisia sulhasia, joille on näytetty kinnasta ja heidän joukossaan on ollut yksilöitä, jotka ovat kaikista todennäköisimpiä onnistuneeseen avioliittoon, sosiologi Nicholas H. Wolfinger kommentoi The Washington Post -lehdelle.

Mahdollisuus eroon on myös korkea nuorena solmituilla avioliitoilla. Pääset katsomaan tarkemmin avioon astumisen ikää ja siihen liittyvää avioeron riskiä taulukosta täältä.

Tutkimuksesta voidaan päätellä, että aikuisena voi olla viisasta sitoutua ihmiseen, joka rakastaa sinua ja vie jalat altasi, kuin odottaa jotakin vielä parempaa.

Lue myös: Some-hitissä yllytetään rikkomaan avioliittoperinne - miehet, oletteko valmiita muutokseen?

Lähde: Coed

Kilpailut

Uusimmat