Parhaimmankin ystävän voi menettää - 8 syytä, miksi välit katkeavat

15.07.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Kaikki ystävyyssuhteet eivät säily ikuisesti. Syitä teiden erkanemiseen on monia ja onneksi niihin pystyy vaikuttamaan.

Kaikki ovat joskus menettäneet ystävän, eikä siihen välttämättä koskaan liity mitään draamaa. Ystävyyssuhteiden hiipumiseen voi johtaa monikin asia. Lue alla oleva lista mahdollisista syistä.

1. Olet muuttunut ihmisenä

Ihmiset kasvavat ja muuttuvat ajan myötä. Joskus ystävätkin vain kasvavat erilleen. Voit kuitenkin lohduttautua, että vaikka ette olisi nyt kiinnostuneita samoista asioista, saatatte taas jossain vaiheessa olla samassa elämäntilanteessa ja jatkaa ystävyyttänne.

2. Sinusta on tullut ylpeä

Jos olet onnistunut monissa asioissa viime aikoina ja leveilet saavutuksillasi, voit odottaa ystäviesi kaikkoavan hyvinkin nopeasti. Tällöin kannattaa tehdä asennemuutos ennen kuin on liian myöhäistä.

3. Olet uudessa parisuhteessa

Vaikka se voi kuulostaa julmalta, on parisuhteessa oleminen yksi pääsyistä ystävien menettämiseen. Seurustelukumppanisi kilpailee jatkuvasti ajastasi ja huomiostasi ystäviesi kanssa. Seurustellessa kannattaakin pitää kiinni myös muista tärkeistä ihmisistä.

4. Menit juuri naimisiin

Parisuhdettakin pahempi ystävien karkottaja voi olla naimisiin meneminen. Perhe-elämä vie paljon aikaa etenkin sinkkuystäviesi kanssa ajanvietolta, vaikka toisia pareja tapaisittekin. Pidä siis huolta, että siippasi ei vie kaikkea vapaa-aikaasi.

5. Sinulla ei ole aikaa olla yhteyksissä

Jos olet saanut uuden paljon aikaa vievän työn tai paljon uusia kavereita, jää vähemmän aikaa vanhoille ystäville. Olisi tärkeää yrittää olla yhteyksissä edes soittelemalla tai viestittelemällä.

6. Olet saanut vauvan

Vanhemmaksi tulemisen jälkeen maailmasi alkaa pyöriä lapsen ympärillä. On siis ymmärrettävää, ettei ystäville jää yhtä paljon aikaa kuin ennen. Voisitko kuitenkin pyytää ystäviäsi kylään useammin tai lähteä viettämään naisteniltaa kerran kuussa?

7. Olet muuttanut uuteen paikkaan

Uuteen paikkaan muuttamisen jälkeen ystävien tapaamisesta tulee paljon vaikeampaa, kun toisen luokse matkustamiseen menee pidempi aika. Se kuitenkin kannattaa, jos ei tahdo menettää ystäviään.

8. Elämäntapanne ovat liian erilaiset

Muistuttaako elämänmenosi yliopistoelämää vielä kolmekymppisenäkin? Suurin osa ystävistäsi on saattanut jo asettua aloilleen. Eri elämäntavat johtavatkin usein ystävyyssuhteiden kariutumiseen.

Lue aiempi artikkelimme siitä, miten valitsemme ystävämme. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat