Parisuhteen 7 syntiä tuhoavat rakkauden - lue lista

04.09.2014 11:40 - Heli Thoren

Ethän sinä sorru lukemaan ajatuksia, pettämään emotionaalisesti tai kylvämään negatiivisuutta suhteessasi?

Pitkässä suhteessa parisuhteen möröt hiipivät usein salakavalasti esiin piiloistaan. Jotta suhde voi jatkua onnellisena, ja rakkaus kukoistaa, kannattaa muutamat ikävät tavat kitkeä pois:

1. Asioiden kasvattaminen

Riita alkaa likaisista astioista ruokapöydällä ja päättyy siihen, että uhkaat kumppaniasi erolla. Jos ero nostetaan pöydälle vähän väliä, suhteessa ei voi enää turvallisesti esittää kriittisiä mielipiteitä, ja avoimuus kärsii samalla. Älkää puhuko erosta kuin äärimmäisessä tilanteessa.

Toisinaan eron ottaminen esille voi olla alitajuista, joten jos puhut siitä toistuvasti, sinun kannattaa miettiä, haluatko todella erota. Vai onko sillä uhkailu vain keino saada kumppanissasi reaktio aikaan? Kun ymmärrät itseäsi suhteessa paremmin, alatte molemmat riidellä rakentavammin ja elää tasapainoisemmassa suhteessa.

2. Vähättely

Puolisot voivat vähätellä toisiaan huomaamattakin. Kinnitä siihen erityistä huomiota niin itsesi kuin kultasikin kohdalla. On tärkeää, että molemmat tulevat suhteessa kuulluiksi ja kokevat tulevansa ymmärretyiksi. Jos toistuvasti toinen tuntee itsensä väärin kohdelluksi ja kokee, ettei hänen tarpeitaan ja toiveitaan kuunnella, syntyy suhteeseen herkästi katkera tunnelma. Pyrkikää aidosti kuuntelemaan toisianne. Ja pyrkikää ymmärtämään.

3. Negatiivisten ajatusten kylväminen

Yrität soittaa rakkaallesi ja pyytää häntä lounaalle, mutta hän ei vastaa. Ajattelet heti, että hän on syömässä toisen kanssa. Sama toistuu, kun kumppanisi lähtee ystävien kanssa juhlimaan, eikä muista lähettää tesktiviestiä, vaikka lupasi.

On tärkeää luottaa toiseen ja erottaa aito huoli esimerkiksi uskottomuudesta siitä, että kasvatat itse negatiivisia ajatuksia päässäsi. Tarkkaile käytöstäsi kriittisesti ja mieti, onko mietteillesi todella syytä. Jos ei ole, pyri kitkemään negatiivisuus puolisoasi kohtaan ajatus ajatukselta.

4. Vetäytyminen

Miehet saattavat herkemmin olla suhteessa niitä, jotka vetäytyvät kuoreensa vaikean tilanteen tullen. Todellisuudessa elämän kriisi tai tiukka paikka vaatii kumppanin edessä avautumista ja sitä, että todella pyrkii jakamaan ajatuksia toisen kanssa.

Tarve vetäytyä tulee poikkeuksetta parin välille muurina, ja toinen osapuoli jää vaikean tilanteen ulkopuolelle. Samalla etäisyys parin välillä kasvaa. Etäisyys on rikottavissa, kun uskaltaa olla toiselle avoin ja päästää toisen lähelle. Samalla molemmat voittavat.

5. Sanot liian usein ei

Monille tulee tavaksi sanoa rakkaalleen useammin ei. Olisikin hyvä päättää toisinaan sanoa kaikkeen kyllä. Kun kultasi pyytää sinulta apua, palvelusta, hierontaa tai seksiä, miltä tuntuisi sanoa kaikkeen rakkaudella kyllä. Jos sinusta tuntuu alkuun siltä, että kieltäytyminen on helpompaa kumppanin pyytäessä sinulta jotakin, päätä, että muutat ajatuksesi pikku hiljaa myönteisemmiksi.

6. Ajatusten lukeminen

Moni puoliso uskoo pystyvänsä lukemaan toisen ajatuksia. Tästä seuraa se, että pyrimme arvaamaan, mitä toinen ajattelee ja uskomme usein jopa tietävämme, mitä rakkaallamme on mielessään. On tärkeää ymmärtää, että toinen voi miettiä asioista mitä tahansa ja ilman sitä, että kysymme häneltä, mitä mielessä liikkuu, emme voi tietää toisen ajatuksista yhtään mitään. Pyrkikää avoimeen keskusteluun ajatusten lukemisen sijaan.

7. Emotionaalinen uskottomuus

Yllättävän moni ajattelee parisuhteessa olevansa uskollinen, jos ei tee mitään fyysistä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Silti saatamme jakaa haaveemme, haaveilla muista toistuvasti tai tehdä muita asioita toisten ihmisten kanssa, jota emme ikinä tekisi puolisomme nähden. Vaikka tämä ei koskaan johtaisikaan uskottomuuteen, näkyy se etäisyytenä parisuhteessa väistämättä. Emotionaalinen petäminen voi pitkällä aikavälillä olla jopa pahempi ja traumaattisempi asia suhteessa kuin vaikkapa yhden yön hairahdus.


Mies, älä tee näitä! Naiset paljastavat mitä asioita todellisuudessa inhoavat. Lue lisää täällä.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat