Parisuhteessa kiistojen ratkaiseminen ei aina ole helppoa - 5 ohjetta reiluihin kompromisseihin

24.09.2014 16:42 - Susanna Karttunen

Toimivassa parisuhteessa täytyy osata tulla kumppania vastaan arjen ongelmissa. Viiden ohjeen avulla opit tekemään molempia miellyttäviä kompromisseja

Kompromissien teko on tärkeä osa parisuhdetta. Kun kaksi ihmistä viettää paljon aikaa yhdessä, on ymmärrettävää, että eriävät mieltymykset ja tarpeet tuovat jatkuvasti haasteita yhteiseloon. Body and Soul -sivusto kokosi viisi ohjetta kompromissien tekoon parisuhteessa.

Vain toinen ei saa luopua

Ennen kuin pyydät kumppaniasi luopumaan jostakin, ole valmis tulemaan itsekin vastaan. Ei ole reilua, jos vain toinen joutuu tekemään kompromisseja.

Positiivinen kompromissi

Kompromissin ei tarvitse tarkoittaa luopumista ja ikävää lopputulosta. Kokeilkaa neuvotella ongelmaan ratkaisu, joka miellyttää teitä kumpaakin.

Älkää yrittäkö tehdä kompromisseja vihaisina

Jos molemmat kiehutte raivosta, pitäkää hengähdystauko ja siirtäkää sovittelua siihen, että olette molemmat rauhallisia ja valmiita keskustelemaan rakentavasti.

Tee lista prioriteeteistasi

Mieti, mitkä ovat asioita, joista et ole missään nimessä valmis luopumaan. Listaa ylös myös asiat, joista voit helposti joustaa. Näin neuvottelu sujuu paremmin.

Muista kuunnella, kun kultasi kertoo sinulle asioista, joista hän ei oikeasti ole valmis luopumaan. Älä tee näistä asioista itse oletuksia. Ihmiset muuttuvat ajan mittaa.

Lisää vinkkejä riitojen setvimiseen voit lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Body and Soul

Kilpailut

Uusimmat