Perheenäidin paratiisi

19.08.2013 16:15 - Mikko Räsänen

Voicen toimituspäällikkö Mikko Räsänen todistaa, että joskus miehetkin pohtivat parisuhdeasioita.

Sydämen oivalluksia -kolumnit palaavat puolen vuoden tauolta. Kun viikonloppuna aloin miettiä paluukolumnin aihetta, muistelin sydämen oivalluksia, joita olisin kuluneiden kuuden kuukauden aikana saanut.

Minulla oli huhtikuussa työkomennus, josta moni oli kateellinen. Lähdin viikoksi Azoreille seuranani 30 Voicen kuuntelijaa, jotka olivat kaikki naisia. Mukaan lähteneiden naisten keski-ikä oli noin 35 vuotta. Lähes kaikki heistä olivat naimisissa ja suurimmalla osalla oli lapsia.

Azorit oli todellinen paratiisisaari. Kävimme upeiden naisten kanssa valassafarilla, uimme kuumissa lähteissä, vierailimme tulivuoren kraaterissa ja ruokailimme joka päivä eri ravintoloissa, joissa ateriat maksettiin matkanjärjestäjien toimesta.

Aamiaisella keskustelin yhden mukana olevan perheenäidin kanssa ja tiedustelin, mikä on ollut paratiisimatkalla parasta. Oletin, että vastaus olisi veneretki delffiinien keskellä, saaren upea luonto tai naisille järjestetty päivittäinen liikuntaohjelma. Siksi yllätyin, kun kuulin vastauksen:

- Parasta ovat aamiaiset ja se, kun saa joka aamu tulla valmiiseen pöytään.

Nainen kertoi, että hänellä on monta lasta ja kotona aamut ovat aina kiireisiä, kun täytyy pitää huolta, että kaikki saavat vaatteet päälleen ja ruuan eteensä. Oma aamiainen on siinä kiireessä monesti sivuseikka.

Tuo keskustelu on palannut ajoittain mieleeni. Monesti me miehet oletamme, että meidän pitää yrittää lähes hakea kuu taivaalta ilahduttaaksemme rakkaitamme, täytyy ostaa kalliita lahjoja tai lähteä upeille matkoille maailmalle.

Mutta jos kerran paratiisiloman parasta antia ovatkin valmiit aamiaispöydät, niin onko nuo onnen hetket kokeakseen edes pakko lähteä matkalle?

Minulla ei ole omaa jälkikasvua, joten suuntaan seuraavan ohjeen kaikille perheellisille miehille - sekä toivottavasti sille tulevaisuuden minälle, jolla joku päivä on lapsia:

Pitäkää huoli, että hoidatte osanne kotitöistä ja edes ajoittain annatte äidille vapaan aamun tekemällä kaikki perheen aamurutiinit.

Noissa hetkissä voi olla perheenäidin paratiisi.

Kilpailut

Uusimmat