Kuva: Fotolia

Pidä kipinä yllä parisuhteessa - lue, mitä kannattaa muistaa jokaisena päivänä

26.06.2016 16:15 - Tiina Svensk

Suhdetta voi kehittää paremmaksi pienin teoin, päivittäin.

Parisuhteen alkuhuuma on ihanaa ja loistavaa aikaa - mutta arki tulee aina vastaan. Se ei kuitenkaan ole lainkaan huono asia, vaan se antaa mahdollisuuden teille molemmille kehittää välistänne suhdetta entistä paremmaksi.

Bright Side -sivusto listasi kymmenen tapaa, joita voi harjoittaa yhteisessä arjessa päivittäin:

Elvyttäkää parhaimmat muistonne

Emme välttämättä ole tietoisia siitä, kuinka tietyt tunteet haalistuvat ajan kanssa. Esimerkiksi myötätunto ja läheisyys ovat suhteen alussa hyvin läsnä arjessa, mutta ajan kuluessa molemmat saattavat jäädä taka-alalle.

Muistelkaa suhteen alkuaikoja yhdessä - millaisin teoin osoititte kiintymystä toisillenne? Palauttakaa muistot takaisin päiviinne ja osoittakaa välittävänne toisistanne, jokaisena päivänä.

Kerro, mitä haluat

Jokaisella on tietynlaisia odotuksia suhteesta, jossa on. Et kuitenkaan voi olettaa, että odotukset toteutuvat, jos pidät ne vain itselläsi. Kerro siis kumppanillesi, millaisia asioita haluaisit hänen kanssaan tehdä, ja miten haluaisit hänen toimivan tietyissä tilanteissa.

Muista myös, että kysymys on tärkeä molemmille: kysy siis, mitä kumppanisi haluaa sinulta.

Älä kysy, miten hänen päivänsä meni

On normaalia kysyä toiselta, miten hänen päivänsä on mennyt. Yleensä vastaus on kuitenkin lyhyt, eikä kerro todellisuudessa mitään toisen päivästä. Vältä siis helppoja, tavallisia kysymyksiä. Kysy sen sijaan jotain, mitä todella haluat tietää.

"Mikä päivässäsi oli parasta?" tai "Millainen olo sinulle jäi työpäivästäsi?" antavat sinulle paljon syvemmän vastauksen, joka tuo kumppanisi lähemmäs sinua.

Tulkaa toistenne asiantuntijoiksi

Tiedätkö, mitä kumppanisi harrastaa, mikä on hänen lempiruokansa tai minkä bändin keikalle hän haluaisi? Älä epäröi kysyä kysymyksiä, jotta saisit selville pienetkin yksityiskohdat rakkaasi elämästä, sillä silloin tiedät, miten tehdä hänet onnelliseksi - oli kyse sitten suuremmasta yllätyksestä tai pienestä eleestä.

Pidä seksikkyys mukana arjessa

Yleensä miellämme vain makuuhuoneen puolella tapahtuvat asiat seksikkäinä, mutta todellisuudessa seksikkyytesi ulottuu paljon laajemmalle. Jutelkaa siitä, mitä pidätte toisissanne seksikkäinä. Ehkä sinun tietyt tapasi saavat kumppanisi syttymään, etkä ole niistä lainkaan tietoinen.

Käyttäkää luovuutta treffeillänne

Käytä mielikuvitusta, kun suunnittelet yhteistä treffi-iltaanne! Jos tuntuu, että ideapankkisi on aivan tyhjä, internet tarjoaa apua varmasti. Uusissa paikoissa saatatte oppia myös toisitanne jotain uutta ja yllättävää - uudet ympäristöt nimittäin nostavat uusia puolia esiin tutustakin ihmisestä.

Kuule kumppanisi ongelmien läpi

Stressi ja kiire ovat nykypäivän ongelmia, jotka vaivaavat meistä useimpia silloin tällöin. Ymmärrä siis rakkaasi elämäntilannetta, ja kuule hänen asiansa, vaikka hän saattaisikin tiuskia ja olla kärsimätön arjen paineiden takia.

Opi ottamaan tauko riitelystä

Jos tunteet kuumenevat liiaksi ja ajaudutte riitelemään, opi ottamaan tauko kiivaasta keskustelusta. Sopikaa, että pidätte kymmenen minuutin tauon ennen kuin toinen räjähtää ja sanoo jotain harkitsematonta.

Kun opitte riitelemään rakentavasti, saatte myös ratkaisun aikaan nopeammin.

Näytä aidot tunteesi

Vaikka riidellessä ei kannatakaan räjähtää toiselle, ei omia tunteitaan kannata padota sisälleen. Yleensä osoitamme toiselle vain tietyn tunteen "lopputuloksen", kuten ärsyyntymisen tai turhautumisen. Yleensä nämä tunteet juontavat juurensa kuitenkin jostain syvemmästä, kuten yksinäisyydestä tai pelosta.

Näytä siis kumppanillesi aidot ja syvimmätkin tunteesi. Yleensä ne herättävät empatiaa toisessa hyvin herkästi.

Pyydä anteeksi koko sydämestäsi

Anteeksi pyytämisen ja antamisen taito on elintärkeä pitkässä ihmissuhteessa. Tärkeintä siinä kuitenkin on, että tarkoitat sitä todella. Kun pyydät rehellisesti anteeksi, sinulle on myös helpompaa antaa anteeksi. Toinen nimittäin arvostaa vilpittömyyttäsi varmasti.

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat