Pidä suhde hyvänä - 5 virhettä, joita ei kannata tehdä

10.04.2015 16:15 - Reija Saarinen

Parisuhteeseen pitää panostaa, jotta se säilyy hyvänä. Siksi kannattaa varoa, ettei sorru tiettyihin virheisiin.

Parisuhde pysyy hyvänä vain silloin, kun molemmat ovat valmiita näkemään hieman vaivaa sen eteen. Toista ei koskaan saa pitää esimerkiksi itsestään selvyytenä, eikä omaa onneaan voi laittaa toisen harteille. Miten suhde sitten pysyy hyvänä?

1. Suhteeseen panostamista ei kannata koskaan lopettaa. Toista ei saa missään nimessä ottaa itsestään selvyytenä. Pienet teot ja huomioivat sanat pitävät suhteen kunnossa myös vuosien jälkeen.

2. Vaikka yhteistä taivalta on takana jo vuosia, ei toiselle saa puhua miten tahansa. Kunnioitus on hyvän suhteen a ja o. Pahinta mitä voi tehdä on puhua hänelle alentavasti.

3. Omaa onneaan ei saa koskaan laittaa toisten harteille. Jos siis tuntee itse onnettomuutta, ei siitä voi syyttää suhteen toista osapuolta. Jokainen on kuitenkin itse vastuussa omasta onnestaan. Siksi oman rakkaan kansaa tulee puhua haaveista ja unelmista, joita kohti voi sitten yhdessä kulkea.

4. Fyysistä läheisyyttä ei saa unohtaa pitkässäkään suhteessa. Vaikka seksi ei aina olisikaa ensimmäisenä mielessä, tulee omalle rakkaalleen antaa myös hellyyttä. Haliminen, pussaileminen sekä seksi ovat olennainen osa onnellista suhdetta.

5. Riitoja on jokaisessa suhteessa. Tärkeää on kuitenkin se, että niiden ei anna pilata kaikkea. Riita kannattaa selvittää mahdollisimman pian ja sen jälkeen siihen on turha enää palata. Vanhojen kaiveleminen ei tee hyvää yhdelekään suhteelle.

Lue myös: 10 merkkiä joista tiedät, että suhde on tullut tiensä päähän

Lähde: Wisebread

Kilpailut

Uusimmat