Kuva: Fotolia

Rakkautta täytyy vaalia jokaisena päivänä: 5 keinoa varmistavat onnellisen parisuhteen

29.08.2016 17:45 - Tiina Svensk

Välittäminen ja rakkaus eivät vaadi suuria eleitä vaan pieniä, mutta sitäkin arvokkaampia, huomionosoituksia.

Tiedät varmasti tuttavapiiristäsi pariskuntia, jotka vaikuttavat syvän onnellisilta parisuhteessaan? SELF -sivuston mukaan erityisesti viisi asiaa suhteessa varmistavat sen, että keskinäinen onni on syvää ja aitoa.

Lue viisi tekijää, joista tunnistat onnellisessa suhteessa olevat henkilöt. Kuinka monta kohtaa omassa suhteessanne toteutuu?

1. He ovat aina rehellisiä

Rehellisyys saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta kuinka läpinäkyviä todella olette? Kerrotko aina tunteesi rehellisesti ja tiedätkö, että voit sanoa kumppanillesi aina kaiken, mitä ajattelet? Rehellisyys on arvo, joka kantaa suhdettanne varmasti eteenpäin.

2. Heillä on aikaa toisilleen

Suhde vaatii aikaa toimiakseen, ja keskenään vietetty aika tulee olla laadukasta: ei puhelimia, ei lapsia, ei kiireen tunnetta. Yhdessä vietetty aika ei välttämättä tarkoita treffejä, tärkeintä on, että olette keskenänne.

Yhteinen aika lisää pariskunnan välistä sidettä.

3. He eivät pelkää olla erossa toisistaan

Itsenäisyys on aivan yhtä tärkeää kuin läheisyys toimivassa parisuhteessa. Tarvitsemme omaa aikaa, jotta voimme olla läsnä myös itsellemme. Sen avulla voimme olla myös paremmin läsnä kumppanille ja hänen asioilleen, kun hän sitä vaatii.

Pitkässäkin suhteessa on tärkeää muistaa, kuka on ja millainen on. Itseään ei saa kadottaa samalla, kun rakastaa toista.

4. He ovat kilttejä toisilleen

Kukaan ei voi ärsyttää meitä paremmin kuin kumppanimme - he nimittäin tietävät, mistä naruista vetää. Mutta koska parisuhteen osapuolet rakastavat toisiaan, he haluavat olla toisilleen myös aina reiluja: vaikeissakin tilanteissa toimivan suhteen osapuolet haluavat ilmaista mielipiteensä mahdollisimman kiltisti - riitelystä nimittäin harvoin syntyy mitään pysyvää.

5. He osoittavat kunnioittavansa toisiaan

Vaikka suhteessa sanoisi usein rakastavansa toista, se ei riitä. Kunnioittaminen syntyy eleistä ja osoituksista, kuten aidosta läsnäolosta ja toisen kuuntelemisesta. Arvostamista voi osoittaa sanoin kertomalla, mitä kaikkia piirteitä omassa kumppanissaan arvostaa.

Lue myös: Onko hän elämäsi rakkaus? Ominaisuudet, joista tiedät

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat