Kuva: Fotolia

Säännöllinen riitely ja oman ajan tarve kertovat vahvasta suhteesta - katso

25.10.2016 22:15 - Elisa Jalasjoki

Välillä on tärkeä tarkistaa, onko suhde edelleen vakaalla pohjalla.

Parisuhteen vahvuudesta kertoo paljon se, miten käyttäydytte yksin, yhdessä, tai muiden kanssa. Oli kyseessä sitten ensimmäinen tai kymmenes vuosipäivä, on välillä tärkeä osata pysähtyä ja tarkistaa, saako suhteesta edelleen kaiken toivomansa. 

PureWow-lehti kokosi yhteen kuusi merkkiä, joiden avulla voit helposti arvioida itse, toimiiko suhteesi yhä. 

1. Riitelette säännöllisesti, mutta ette nimittele

Riitelly ja ilman puhdistaminen tasaisin väliajoin on usein vain hyväksi suhteelle. Tutkimukset osoittavat että on terveellisempää avata oman mielen sisällöt, kuin ohittaa eriävät mielipiteet. Tärkeää on kuitenkin, että riitelette reilusti. Toista ei sovi nimitellä, tai nostaa esiin epäreiluja asioita. 

2. Ystäväsi haluavat viettää aikaa kumppanisi kanssa

Hyvä kumppani muistaa ystäviesi nimet ja viittaa jutellessanne pieniin yksityiskohtiin heidän elämissään. Vietätte usein aikaa yhdessä. Kumppanisi saattaa myös osallistua innokkaasti "tyttöjen juttuihinne", ja kauhistella yhteisen ystävänne kamalia Tinder-deittejä. 

3. Voitte nimetä kolme toisiltanne oppimaanne asiaa 30 sekunnissa

Näiden asioiden ei tarvitse olla syvällisiä. Kumppanisi on voinut opettaa sinut leipomaan, ja sinä sen sijaan hänet käyttämään uutta tietokoneohjelmaa. Ainoa, millä on merkitystä, on se, että olette parempia ihmisiä oppimienne asioiden takia. Annatte mielellänne toisillenne kiitoksia ja kunnioitusta.

4. Suunnittelet viettäväsi aikaa yksin niin kotona kuin ulkonakin 

Tasapainoinen suhde tarkoittaa sitä, ettet hikeenny, kun kumppanisi lähtee ulos ilman sinua. Yhdessä asuessa saatat huomata, että mukavimmat illat voivat olla juuri sellaisia, että olet yksin sohvalla ja katsot televisiota, täysin omassa rauhassa. 

5. Puhutte raha-asioista rauhallisesti 

Rahasta puhuminen on yksi vaikeimmista keskustelun aiheista suhteessa. Jokaisesta asiasta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta sinun täytyy olla valmis keskustelemaan asioista, kuten lainanmaksusta ja säästöistäsi pahan päivän varalle. 

6. Jaatte sängyn onnellisesti 

Vaikka sinä nukahtaisit sohvalle ja kumppanisi olisi varsinainen yöeläin, kertoo paljon se, että löydätte joka ilta itsenne onnellisesti vierekkäin sängystä. Eri aikaan nukkumaanmeno ei estä sitä, ettei keskellä yötä voisi kaivautua toisen kainaloon. 

Lähde: PureWow

Lue myös: Solvaaminen, arvaamattomuus ja kiristäminen - asiat, joita ei esiinny hyvässä parisuhteessa

Kilpailut

Uusimmat