Kuva: Fotolia

Selvitä rakkautenne kestävyys - vastaa 7 kohdan "psykologiseen testiin"

29.11.2016 21:15 - Senni Loikala

Psykologian professori kertoo kiinnostavista tavoista, joiden perusteella voidaan ennakoida parisuhteen kestävyyttä.

Vatsanpohjassa oleva mututuntuma ei ole ainoa asia, josta pystyy ennustamaan parisuhteen kestävyyden. Amerikkalaisen yliopiston psykologian professori ja kirjailija Ronald E. Riggio esittelee Psychology Today -sivustolla seitsemän kohtaa, joiden tarkoituksena on määrittää suhteesi mahdollisuudet selviytyä ehjänä elämän myrskyistä.

Mieti jokaisen kysymyksen kohdalla, siinä esitetty asia omassa suhteessasi. Mitä useampaan kohtaan vastaat myöntävästi, sitä kestävämpi suhteenne todennäköisesti on. Jos yksi kohdista ei toteudu kohdallanne, on se vielä täysin normaalia. Mikäli useampi kohta jää uupumaan suhteestanne, vaatii yhteiselonne kuitenkin lisää aikaa ja vaivannäköä.

Katsetesti

Eräästä tutkimuksesta selvisi, että rakastuneet parit viettävät muita enemmän aikaa katsellen toisiaan silmiin. Kun olette syömässä ravintolassa, katseleeko kumppanisi sinua suoraan silmiin?

Mustasukkaisuustesti

Terve mustasukkaisuus kuuluu parisuhteeseen, eikä sitä välttämättä ole tarvetta kitkeä pois. Vaikuttaako kumppanisi yhtään mustasukkaiselta tai varautuneelta, kun vetovoimainen henkilö osoittaa selvästi kiinnostusta sinua kohtaan?

Avuliaisuustesti

Parisuhteessa yhteinen vastuunotto ja kumppaniin turvautuminen ovat tärkeitä asioita. Tarjoutuuko kumppanisi mielellään avuksesi jossakin epämieluisassa askareessa, esimerkiksi siivoamisessa? Jos sinulla on/olisi lemmikki, ottaisiko kumppanisi sen hoidettavakseen, kun sinun pitäisi lähteä reissuun?

Erossa olo -testi

Vaikka kumppanit tarvitsevat myös omaa aikaa, muodostuu yhdessä vietetystä ajasta kullanarvoinen asia toimivassa suhteessa. Kertooko kumppanisi, kuinka hän ikävöi sinua poissa ollessasi?

Parina julkisella paikalla -testi

Kestävässä suhteessa pariskunnat viihtyvät yhdessä myös ihmisten ilmoilla, jolloin kumppanille osoitetaan yhä huomiota. Pitääkö kumppanisi sinua mielellään kädestä kiinni tai antaako hän nopean pusun, vaikka seurassanne olisi muitakin ihmisiä?

Samaistumistesti

Onnellisessa suhteessa muiden onnea ja haasteita usein peilataan omaan suhteeseen. Kun jotkut juttelevat muista pariskunnista tai kun näette televisiosta muiden parien elämää, kääntyykö kumppanisi usein suuntaasi ja ilmaisee, että nuo parit muistuttavat häntä teidän rakkaudestanne?

Vastavuoroisuustesti

Suhteenne kestävyyttä voidaan arvioida myös vuorovaikutuksenne ja empaattisuutenne perusteella. Kertooko kumppanisi jotakin henkilökohtaista ja tärkeää itsestään pian sen jälkeen, kun sinä olet niin tehnyt? Vitsailetteko ja kerrotteko toisillenne kuulemistanne hauskoista jutuista? Pidättekö samanlaisia asioita hauskoina?

Lue myös: Kuinka rehellinen parisuhteessa kannattaa olla? Asiantuntija vastaa

Lue myös: Vältä yhtä sanaa - voi myrkyttää koko parisuhteen

Lue myös: Testaa: Oletko oikeanlaisessa parisuhteessa?

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat