Seurustelevat, huomio: Harrastatteko seksiä useammin kuin enemmistö pariskunnista?

06.08.2015 19:15 - Senni Loikala

Psykoterapeutti Cate Campbell pitää surullisena, että yli puolet pariskunnista harrastaa seksiä yllättävän harvoin. Hän neuvoo, miten seksielämäänsä kannattaa lähteä parantamaan.

Vain vähän alle puolet pariskunnista on tyytyväisiä seksielämäänsä, selviää tuoreesta skottilaisesta tutkimuksesta. Sen mukaan 52 prosenttia rakastavaisista ei ole harrastanut seksiä viimeisen kuukauden aikana.

Syyn uskotaan löytyvän suorituspaineista, sillä ihmiset odottavat, että seksin tulisi olla jotakin uskomatonta, lähes yliluonnollista himoa. Seksuaalipsykoterapeutti Cate Campbell pitää tilannetta huonona.

- On surullista, että niin harvat ovat seksuaalisesti tyytyväisiä ja asettavat itselleen paineita suoriutumisesta. Hyvien asioiden pistäminen merkille, toisin kuin ongelmiin hukkuminen, on melko vaikeaa, kun meitä pommitetaan näkemyksillä siitä, millaista seksin pitäisi olla, Campbell kertoo.

Tehkää töitä paremman seksin eteen

Psykoterapeutin mukaan ei kannata ajatella, etteikö tylsäksi luiskahtanut seksielämä olisi korjattavissa. 

- Seksin ei todellakaan tarvitse olla pettymys - on paljon asioita, jotka voivat kääntää tilanteen päälaelleen, jolloin voit nauttia pysyvästä, tarpeesi täyttävästä seksielämästä, Campbell vakuuttaa.

Hänen mukaansa ei ole olemassa yhtä vastausta siihen, mitä tarkoittaa "hyvä seksielämä". Määritelmä riippuu ihmisestä, eikä seksuaalinen tyytyväisyys vaadi välttämättä yhdyntää. 

- Työskentelemällä sen eteen, mikä saa sinut hyrräämään, on upea lähtökohta, Campbell sanoo.

Toiveissa yllätysseksiä

Seksiterapeuttien mukaan pitkään yhdessä olleet pariskunnat toivovat usein, että he voisivat palauttaa spontaaniuden seksielämäänsä. On totta, että kannattaa tarttua rohkeasti hetkeen myös vakikumppanin kanssa.

Ammattilaiset suosittelevat kuitenkin, että pienten lasten vanhemmat uskaltasivat suunnitella yhteistä aikaansa myös lasten edessä. Suudelmia ja halauksia ei tarvitse pihistellä, sillä on vain hyvä, jos muksut tietävät vanhempiensa rakastavan toisiaan.



Lue myös: Kehu naista seksin aikana: Asiat, jotka lisäävät leidien nautintoa sängyssä

Lähde: Stv News

Kilpailut

Uusimmat