Siskonsa syövälle menettäneen blogistin avoin teksti koskettaa:'' Nyt tiedän, mitä rohkeus on.''

06.07.2015 23:15 - Reetta Haverinen

The Huffington Post –lehden toimittaja Shakti Sutriasa kertoo kantavansa sisarensa muistoa sydämessään. Nuorella iällä poisnukkunut pikkusisko  opetti Sutriasalle, että elämässä tärkeintä on elää täysillä joka ikinen päivä.

The Huffington Post- lehden verkkosivuilla koskettavan blogitekstinsä jakanut Shakti Sutriasa tietää, miltä tuntuu elää surun keskellä. Sutriasan pikkusisko Melissa sairastui nuorella iällä rintasyöpään ja hävisi taistelun sairautta vastaan.

Sisaren pois meno oli Sutriasalle rankka kokemus, mutta ennen kuolemaansa sisko ehti opettaa Sutriasalle tärkeitä asioita elämästä. Peloton Melissa oli luonteeltaan seikkailija ja tämän rohkeasta elämänasenteesta Sutriasa tahtoo itsekin ottaa mallia.

Koskettavassa blogitekstissään Sutriasa jakaa lukijoilleen kolme tärkeintä asiaa, jotka hänen rakas siskonsa hänelle opetti ennen kuolemaansa:

1. Älä pelkää olla oma itsesi

Sutriasan mukaan hänen siskonsa pukeutui usein mitä ihmeellisimpiin asukokonaisuuksiin. Pikkusisar ei todellakaan pelännyt tuoda persoonallisuuttaan esiin. Sutriasa myös kertoo siskonsa sanoneen aina rohkeasti omat mielipiteensä ääneen.

Sutriasa kertookin hoksanneensa siskonsa ansiosta, että jokaisen tulisi uskaltaa olla juuri sitä mitä on. Tuoda omaa persoonansa esiin ja olla aito versio omasta itsestään - se jos mikä on elämää!

''Siskoni kyky kykyä puhua totuudenmukaisesti, pukeutua oman mielensä mukaan ja elää omanalaistaan elämää inspiroivat minua muuttumaan. Nyt kuuntelen omaa sisintäni sen sijaa, että kokeilisin miellyttää jatkuvasti muita.''

2. Ole rohkea

Sutriasa kirjoittaa hänen siskonsa opettaneen hänelle, että oman mukavuusalueensa ulkopuolelle meneminen palkitsee. Asioiden tekeminen vaatii rohkeutta, mutta loppujen lopuksi riskinotto yleensä kannattaa.

''Melissa rakasti jännitystä, eikä koskaan pelännyt yrittää jotain uutta.''

3. Elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi

''Tärkein opetus, jonka siskoni minulle opetti oli se, kuinka hän osasi suhtautua omaan syöpädiagnoosiinsa.

Kemoterapian ja rintaleikkauksen jälkeen oletimme, että Melissa saisi elää terveen ja pitkän elämän, olihan hän vasta 30-vuotias. Pian kuitenkin selvisi, että etäpesäkkeet olivat levinneet hänen selkärankaansa, maksaan ja aivoihin. 

Melissa ei tahtonut aloittaa raskaita hoitoja, vaan sanoi: En tahdo elää loppuelämääni kaljuna ja sairaana.

Melissa teki ratkaisunsa, elämän laatu meni elinvuosien määrän edelle.''

Sutriasa kirjoittaa, että hänen siskonsa eli viimeiset elinvuotensa täysillä. Hän teki kaikkea, mitä oli ikinä tahtonutkin. Hän sanoi itsensä irti töistä, jotta pystyi matkustelemaan ja harrastamaan ratasastamista, jota hän kovasti rakasti, niin paljon kuin pystyi.

Sutriasan mukaan hänen siskonsa ei pelännyt kohdata kuolemaa. Vaikka Melissa-sisko kohtasi sairautensa pysty päin eikä antanut sairauden pilata viimeisiä elinvuosiaan, sai pikkusiskon poismeno Sutriasan suhtautumaan elämään täysin uudella tavalla:

''Arvostan päivittäin sitä, että olen tällä planeetalla ja kehoni on terve. Nautin lämmön tunteesta kehossani, kun aurinko paistaa taivaalta ja siitä, kuinka lihakseni työskentelevät, kun kipuan mäen päälle. Rakastan kauneutta, joka minua ympäröi - sitä on luonnossa, taiteessa ja toisen ihmisen hymyssä.

Yritän ajatella niin, ette mikään ole itsestään selvää.''

Sutriasa kertoo edelleenkin kaipaavan sisartaan, mutta hänen opetuksensa kulkevat Sutriasan mukana kaikkialle.

'' Siskoni rakkaus, rohkeus ja hullunkurinen luonne elävät minussa. Vain siskoni ansiosta muistan elää täyttä elämää jokaikinen päivä.''

Lainaukset Sutriasan blogitekstistä, johon pääset tästä.


Lue myös:  Rohkea nainen jakoi kuvan rinnastaan sosiaalisessa mediassa: Katso, miltä syöpä näyttää

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat