Kuva: Fotolia

Suklaa takaa täydellisen illan, pähkinät rentouttavat - lue, mitä syödä ennen ensitreffejä

25.06.2016 11:15 - Tiina Svensk

Ensitreffeille valmistautuminen voi olla hermoja raastavaa, joten kaikki keinot kannattaa ottaa käyttöön.

Onko sinulla tiedossa treffit tai tärkeä tapaaminen, jota varten olet valmistautunut huolella? Täydellisen ensivaikutelman antamista ei kannata jännittää liiaksi, mutta jos tilanne alkaa tuntua liian jännittävältä, kannattaa täydellistä lopputulosta havitella myös keskittymällä siihen, mitä syö.

Daily Mailin tuoreessa artikkelissa kerrottiin eri ruoka-aineista, ja niiden vaikutuksista kehoosi ja ulkoiseen olemukseesi. Jos siis stressaat tai haluat itsellesi raikkaan hengityksen, kannattaa ottaa seuraavat vinkit talteen:

Pähkinät rentouttavat

Oletko jopa stressaantunut tulevien treffien takia? On aivan normaalia jännittää, mutta turha hermoilu ei kannata koskaan! Joskus alhainen verensokeri tai huonolaatuinen ruoka voi kärjistää tunteitamme todellisuutta suuremmiksi kertoo Daily Mailin artikkeliin haastateltu ravitsemusterapeutti Shona Wilkinson

Hänen mukaansa ennen treffejä kannattaakin nauttia välipalaa, joka ei nosta verensokeria liian nopeasti. Pähkinät ovat myös sen vuoksi loistava vaihtoehto välipalaksi ennen treffejä. Lisäksi ne sisältävät proteiinia ja hyviä rasvoja, jotka pitävät mielesi kirkkaana ja nälän tunteen poissa pidempään.

Kasvikset takaavat raikkaan hengityksen

Meistä jokainen tietää, kuinka luotaan työtävä pahanhajuinen hengitys voi olla. Sen vuoksi haluamme varmistaa raikkaan hengityksen myös itsellemme, ja silloin kannattaa turvautua tuoreisiin kasviksiin. 

Etenkin selleri ja porkkana takaavat raikkaan hengityksen, sillä ne lisäävät syljen tuotantoa ja hyvien bakteerien määrää suussa ja nielussa.

Aamupalalla hehkua päivään?

Syömämme ruoka näkyy myös ihollamme ja siten koko olemuksessamme, joten aamupalalla voit luoda hehkua koko päivää varten. Aamupalalle Wilkinson suosittelee vihersmoothieta. Loistavia raaka-aineita hänen mukaansa smoothieen ovat avokado, pinaatti, kookosvesi ja ananas.

Auta vatsan toimintaa rasvoja syömällä

Jos olet hermostunut, ja haluat nauttia lasillisen viiniä ennen treffejä, kannattaa valmistautua syömällä laadukkaita rasvoja. Esimerkiksi kala, avokado ja pähkinät sisältävät hyviä rasvoja, jotka auttavat maksan toimintaa ennen tapaamista, jolla nautitaan mahdollisesti alkoholia.

Tumma suklaa virittää tunnelmaan

Onko takanasi surkea päivä, ja sinua pelottaa, että viet tunnelman mukanasi treffeille? Nappaa muutama pala tummaa suklaata. Suklaassa on useita ainesosia, jotka nostattavat mielialaamme ja vapauttavat hormoneja kehoomme, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta nopeasti.

Suklaata syödessä kannattaa kuitenkin muistaa pieni varoituksen sana: hormonit lisäävät myös libidoa ja herättävät ihastuksen tunteet herkemmin pintaan. Sen vuoksi annos kannattaakin pitää kohtalaisena - tai voit säädellä sitä mielesi mukaan.

Lue myös: 10 keinoa, joilla varmistat itsellesi ne toisetkin treffit

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat