Suomalainen rakkausvalmentaja neuvoo pariskuntia - älä anna riitojen pilata lomaa

01.06.2014 22:15 - Senni Loikala

Miten pelastaa loma pahimmilta riidoilta? Rakkausvalmentaja Jenniemilia kertoo Voicelle, mitä on tehtävissä.

Monet pariskunnat saattavat riidellä tavallista herkemmin lomalla. Itsensä kuuntelemisesta ja rakkausharjoitteista vastikään kirjan kirjoittanut rakkausvalmentaja Jenniemilia kertoo Voicelle, ettei kinasteluja pystytä aina välttämään. Tärkeämpää on, että niihin ollaan valmistauduttu.

- Ei kannata olettaa, että loma on onnistunut vain, jos sen aikana ei ole erimielisyyksiä. Ennemmin on hyvä miettiä, mitä sitten tehdään, kun niitä tulee, sanoo Jenniemilia.

Riidan aikana kannattaa miettiä, onko riita syntynyt aiheesta vai sen vierestä. Monesti ihmiset eivät osaa kertoa kumppanille, mitä he todella tarvitsevat. Sen sijaan he alkavat loukkaannuksissaan syyttää, vaatia tai tiuskia muista asioista.

- Pitkässäkään parisuhteessa emme ole telepaattisia toistemme lukijoita, että osaisimme nähdä joka tilanteessa, mitä toinen tarvitsee. Siitä huolimatta oletamme, että toisen pitäisi ymmärtää, mitä minä juuri nyt tarvitsen. Kun se toinen ei annakaan mitä tarvitsen, syntyy riita, sanoo Jenniemilia.

Mikäli riita äityy pahaksi, voi Jenniemilian mukaan olla hyvä ottaa aikalisä. Silloin riita pysäytetään ja annetaan pölyn laskeutua.  

- Riitatilanteessa voi kumpikin mennä itseensä – mistä riidassa on kysymys? Mitä minä haluan? Voinko tyynesti ja rehellisesti kommunikoida, mitä minä haluan, mitä sinä haluat? Miten päästä yhteisymmärrykseen sen sijaan, että valheet riitelee keskenään? miettii Jenniemilia.

Spontaanisti yhdessä

Yksi mahdollinen tapa välttää riidat on välttää tukka putkella juoksemista. Jenniemilian mukaan on hyvä sopia jokin aika, esimerkiksi kokonainen lomapäivä, jolloin ei ole mitään suunnitelmia. Spontaania yhdessäoloa kannattaa vaalia.

Toiset voivat hyötyä siitä, että sopivat olevansa puhumatta esimerkiksi tunnin ajan. Mitä tekisitte, jos ette puhuisi, vaan olisitte vain yhdessä? Lisäksi Jenniemilian mukaan on hyvä muistaa, että toisen halaamisen ja koskettelun ei aina tarvitse johtaa seksiin.

Ennen lomalle lähtöä on tärkeää muistaa, että lähtee matkalle jännittävän ihmisen kanssa. Kumppania kannattaa katsoa avoimella ihmetyksellä ja tulevia lomapäiviä lapsenomaisella seikkailunhalulla. Jenniemilia neuvoo hyvän ajattelutavan:

- Hei, en tiedä kumppanistani oikeastaan yhtään mitään nyt, lähdetään seikkailemaan ja löytämään toisemme uudestaan, uusilla tavoilla.

Uutisoimme aiemmin tutkimuksesta, jonka opetuksena on: älä ikinä riitele kumppanisi kanssa nälkäisenä. Lue aiheesta lisää tästä.

Kilpailut

Uusimmat