Suudelma paljastaa tosirakkauden: Sinkkuja koskevat tutkimukset koottiin yhteen

23.02.2015 19:45 - Senni Loikala

Jos suudellessa alkavat perhoset lennellä vatsassa ja ajantaju katoaa, voi edessäsi olla elämäsi rakkaus. Kokosimme tutkimukset, jotka kiinnostavat erityisesti yksineläjiä.

Voit rakastua alle sekunnissa

Kun viehättävä ihminen ilmaantuu eteesi, alkavat tutkimusten mukaan euforian tunnetta aiheuttavat kemikaalit jyllätä aivoissasi sekunnin viidesosassa. Vain toisen näkeminen tai ajatteleminen vapauttaa useita aivojen välittäjäaineita, kuten oksitosiinia, dopamiinia ja adrenaliinia.

Tällöin aivoissa tapahtuu samanlainen reaktio, jos saisit pienen annoksen kokaiinia.

Suutelu auttaa kumppanin valinnassa

Tutkimusten mukaan tuoreet kumppanit ikään kuin testaavat toisiaan vaihtamalla suudelmia. Niiden tiedetään olevan tärkeitä erityisesti naisille, mutta eivät pusut miehiäkään kylmiksi jätä.

Suutelu ei ole vain vastarakastuneita varten, vaan sen tiedetään auttavan suhteen pitämistä hyvänä myös myöhemmin. Tutkijat ovatkin löytäneet yhteyden suudelmien määrän ja suhteen laadun välillä, kun kyse on pitkäaikaisista parisuhteista.

Pienet teot merkitsevät eniten

Aitoa rakkautta ei voi ostaa. Näin ainakin voisi päätellä erään brittitutkimuksen mukaan, josta selvisi ihmisten arvostavan eniten toisen pieniä ystävällisiä tekoja.

Jos olet kiinnostunut jostakusta, mikset osoittaisi sitä naurettavan yksinkertaisella tavalla? Saatat valloittaa hänen sydämensä esimerkiksi viemällä hänelle kupin teetä, kehumalla hänen asuvalintaansa tai pitämällä hänelle ovea auki.

Seuraava artikkeli: Sinkku! Yksi harrastus on ylitse muiden, jos haluat vilkkaamman seksielämän

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat