Tissit

01.03.2014 12:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta.

Isot, pienet, pallot, löllöt, löysät, kiinteät, ketunnokat, ryppyiset, erikokoiset, roikkuvat, leikellyt ja luomut. Tissit. Niitä on lukemattomia erilaisia. Tissejä on yhtä monenlaisia kuin on naisiakin - ja joillakin naisilla rintoja ei edes ole.

Kun joku ilmoittaa olevansa tissimiehiä tai -naisia, oletetaan usein, että hän pitäisi vain isoista rinnoista. Pyöreistä ja täydellisistä, sellaisista jotka pomppivat juoksulenkillä omaan tahtiinsa ja hehkuvat uimarannalla öljyttynä kilpaa auringon kanssa.

Viisas tissimies tai -nainen on kuitenkin sellainen, joka rakastaa niitä tissejä, jotka ovat kiinni hänelle tärkeässä ihmisessä. Koosta tai ulkonäöstä viis - tai oikeastaan siitäkään, onko rintoja enää jäljellä esimerkiksi syövän jälkeen. Tärkeintä, että rakas ihminen on.

Itselleni rinnat olivat pitkään kompastuskivi, jonka parissa kipuilin vuosikausia. Miksi ne olivat niin hemmetin pienet? Asiaa ei auttanut se, kun ensimmäinen poikaystäväni ehdotti minulle silikoneja, tai se, kun osa ystäväpojistani pahaa tarkoittamatta vitsaili, että heilläkin on isompi rintavarustus kuin minulla.

Täysi-ikäisenä päätin ottaa silikonit. Aloin säästää rahaa leikkaukseen, ja otin kaiken mahdollisen selville implanteista. Sparrasin itseäni leikkausjännitykseen miettimällä, kuinka hyvältä näyttäisin tulevana kesänä bikineissä.

Vain muutamaa päivää ennen lopullista konsultaatiota jotain tapahtui. En osaa selittää sitä vielä tänäkään päivänä. Äitini mielestä tulin järkiini. Omasta mielestäni heräsin. Ymmärsin, etten ollut menossa leikkaukseen miellyttääkseni itseäni, vaan muita.

Peruin konsultaatioajan. Opettelin katsomaan rintojani peilin edessä halveksimatta niitä. Tein juoksulenkkejä, joita en olisi voinut leikkauksen jälkeen tehdä hetkeen. Löysin kauniit rintaliivit alennuksesta. Ne olivat ainoa jäljellä oleva pari, sillä isommat koot oli myyty loppuun.

Ymmärsin, että tällaiset ne ovat, minun rintani. Pienet, kiinteät. Oikeastaan aika kauniitkin ja sirot. Jonain päivänä ne toivottavasti ruokkivat minun lapseni. Jonain päivänä joku katsoo niitä ihastellen. Se joku on tuleva kumppanini, jonka mielestäni rintani ovat täydelliset, sillä ne ovat kiinni hänelle rakkaassa ihmisessä.

Niin ja ne leikkaukseen säästetyt rahat. Niillä ostin ulkomaanmatkan, jossa näytin hyvältä bikineissä - pienet rinnat auringon kanssa kilpaa hehkuen.

Kilpailut

Uusimmat