Kuva: Fotolia

Tunnetko rakkaasi täysin? Parit kertovat, mitä saivat selville kumppanistaan vasta avioliitossa

30.07.2016 15:15 - Tiina Svensk

Vaikka luulisitkin tuntevasi toisen läpikotaisin, saatat yllättyä vielä vuosienkin jälkeen.

Parisuhteessa pitkään olleet voivat vannoa tuntevan kumppaninsa pimeimmätkin salaisuudet ja ärsyttävimmät tavat. Silti monet avioliiton solmineet ovat saaneet kokea yllätyksiä - jotka eivät välttämättä ole olleet niin mieluisia.

Cosmopolitan listasi huvittavimmat ja kamalimmat asiat, jotka avioparit kertoivat saaneensa selville vasta hääpäivän jälkeen:

1. "Vaimoni ei suostu kakkimaan ovi kiinni. Hän ei vain suostu siihen. En tiennyt tätä deittaillessamme, sillä meillä oli pieni asunto, jossa vessan ovea oli pakko pitää kiinni. Muuten haju olisi levinnyt koko asuntoon. Olen yrittänyt ottaa asian käsittelyyn monesti ja käyttää tuuletinta, mutta hän alkaa kirkua kuin riivattu." - Cory, 32. 

2. "Sain tietää, ettei aviomieheni halua lapsia. Hän kertoi minulle kantansa kolme viikkoa naimisiin menon jälkeen. Totta kai olimme puhuneet aiheesta ennen liittoa - olimmehan olleet yhdessä kuusi vuotta. Tein selväksi haluavani lapsia, ja suunnittelimme tulevaisuutta perheenä. 

Masennuin ja otin aikaa ajatuksilleni. Halusinko tdella olla hänen kanssaan? Neljän kuukauden liiton jälkeen tiesin, että minun olisi erottava." - Liv, 33.

3. "Vaimoni ei kierrä korkkia kiinni mihinkään purkkiin. Olipa kyseessä sitten säilytyspurkki, mehu, hammastahna - mikä tahansa. Olen nuori insinööri, joten tapa oli mielestäni todella ärsyttävä! Huomautin siitä joka kerta. Nyt annan asian vain olla, ja kiristän korkit aina, kun huomaan ne. Olen yin, hän on yang." - Paul, 55. 

4. "Miehelläni on aikuisiän ADHD. Huomasin oireet vasta yhteen muutettuamme: hän alkoi laulaa aivan kaikesta. Hän lauloi siitä, että harjasin hiuksiani, hän lauloi nimestäni, juuristani ja perheestäni - hän teki niin, kunnes väsyi. 

Hänellä oli paljon vaikeuksia ADHD:n kanssa, ja hän kertoi minulle siitä vasta myöhemmin. Hän ei ollut kertonut minulle aiemmin, koska ei ollut käsitellyt asiaa itsensä kanssa. Sen jälkeen ymmärsin paljon paremmin hänen tapojaan." - Eve, 24

5. "Vaimoni on lääkeaddikti. Olemme tunteneet lukiosta asti, jolloin polttelimme silloin tällöin. Hänen äidillään oli kuitenkin ongelmia lääkkeiden kanssa, ja ilmeisesti vaimoni oli varastanut nappeja äidiltään.

Menimme naimisiin vuonna 1983 ja saimme tyttären vuonna 1984. Vuoteen 1985 mennessä hän ei voinut enää salata riippuvuuttaan. Vuonna 1994 hän katosi ja jätti vain viestin, jossa kertoi lähteneensä miettimään asiat halki.

Sillä hetkellä minusta tuli sekä isä että äiti. Itkin, kun näin tyttäreni itkevän äitinsä perään. Vaimoni ei soittanut edes hänen syntymäpäivänään, eikä ollut koskaan osa hänen elämäänsä. Sain kuulla vaimoni kuolleen viime tammikuussa heroiiniin. Näin hänestä kuvan, mutta en olisi tunnistanut vaimoani siitä." - Larry, 55.

Lue myös: 5 myyttiä avioliitosta, joihin ei kannattaisi uskoa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat