Tutkimus todistaa: Miehiset teot todella herättävät naisen kiinnostuksen

06.12.2014 19:15 - Eeva Rajala

Vaikka luolamiesajoista on vierähtänyt jo tovi, ainakin yksi asia näyttää olevan samalla tolalla kuin ennen.

Alaskan Anchoragen yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että naiset viehättyvät eniten sellaisista miehistä, jotka ottavat metsästäjä-keräilijämäisiä riskejä elämässään. Esi-isillämme tällaisia vaarallisia asioita olivat muun muassa tulen teko, vaarallisilla kallioilla kiipeily ja jokien yli uiminen.

Tutkimuksessa selvisi, että hieman passiivisemmat ja modernimmat riskit, kuten esimerkiksi DVD-elokuvan laiton kopioiminen, eivät herätä naisen kiinnostusta. Tutkijoiden mukaan tulokset voidaan selittää yksinkertaisesti luonnonvalinnalla. Kun mies ottaa riskejä, he saattavat näin mainostaa omaa geneettistä kyvykkyyttään naisille.

- Joku, joka kiipeää korkeammalla, ui kylmimmissä vesissä, navigoi hyvin meren kuohuissa ja kestää äärimmäisiä lämpötiloja, on ollut hyvä kumppani metsästäjä-keräilijä-aikakaudella, tutkija John Petraitis sanoo.

Nykyajan modernit "riskit" eivät tuota samanlaisia tuloksia. Esimerkiksi tuntemattomalta henkilöltä tulleen sähköpostin liitetiedoston avaaminen ei tarkoita sitä, että olet ensiluokkainen kumppaniehdokas. Se voi vain olla merkki luonteen tai harkinnan heikkoudesta.

Tutkijoiden mukaan miesten kannattaa siis postata sosiaaliseen mediaan kuvia esimerkiksi retkeilyreissuilta ja puhua atleettisista urotöistä mieluummin kuin pohtia sähköposti- tai muita tietokoneasioita naisille jutellessaan.

Kerroimme aiemmin vinkkejä intohimoisiin suudelmiin. Lue lisää täältä!

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat