Unohtuiko nimi? 6 tapaa selvitä nolosta tilanteesta

06.08.2014 19:15 - Susanna Karttunen

Monilla on vaikeuksia muistaa tapaamiensa henkilöiden nimiä. Esittelemme kuusi niksiä, joiden avulla selviät nolosta tilanteesta.

Kukaan ei voi muistaa kaikkien tapaamiensa ihmisten nimiä. Välillä voi kuitenkin syntyä noloja tilanteita, kun täytyisi saada nopeasti jonkun nimi mieleensä. Turvautumalla seuraaviin konsteihin selviät tilanteista punastelematta.

1. "Tiedän kyllä nimesi, mutta nyt tuli oikosulku."

Kaikille ovat tuttuja tilanteet, joissa aivot eivät yksinkertaisesti toimi. Keskustelukumppanisi luultavasti ymmärtää sen täysin.

2. "Tietysti tiedän, mikä nimesi on, mutta tarvitsen kaikki tietosi."

Voit esittää tarvitsevasi henkilön yhteystietoja. Etenkin sähköpostiosoite on hyvä asia kysyä, koska siihen kuuluu usein henkilön koko nimi. Hyvä tapa on myös kysyä henkilön käyntikorttia.

3. "Ihan kielen päällä..."

Keskustelukumppanisi voi olla vaikuttunut jo yksin siitä, että olet muistamaisillaan hänen nimensä.

4. "Sinulla on norsun muisti."

Hyvä tapa on kehua toista hänen hyvästä muististaan. Sano, ettet voi uskoa, että hän muistaa nimesi, vaikka tapasitte puoli vuotta sitten. Sano, ettet itse muista edes niiden ihmisten nimiä, jotka tapasit edellisenä päivänä, minkä vuoksi sinun täytyy kysyä hänen nimeään.

5. "Mikä on sukunimesi?"

Kun kysyt henkilön sukunimeä, toistaa hän luultavasti myös etunimensä.

6. "Saanko esitellä sinut..."

Esittele henkilö, jonka nimeä et muista jollekin, jonka nimen tiedät. Tällöin henkilö mitä luultavimmin sanoo itse oman nimensä.

Muista, että monilla muillakin on vaikeuksia muistaa nimiä, eikä sitä tarvitse häpeillä. Ei kannata loukkaantua, jos joku ei muista nimeäsi. Kun esittelet itsesi muille, kannattaa puhua selkeästi ja muistaa hymyn taika.

Uutisoimme aiemmin siitä, miten teet hyvän ensivaikutelman uusien tuttavuuksien kanssa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Wowowow

Kilpailut

Uusimmat