Kuva: Fotolia

Uusi kumppani kertoo rakastavansa, ennen kuin olet itse valmis - mitä tehdä?

23.01.2017 16:15 - Senni Loikala

Psykologit neuvovat, miten liian varhaiselta tuntuvaan rakkaudentunnutukseen kannattaa reagoida.

Moni hihkuu innosta, kun tuore kumppani sanoo ensimmäisen kerran kolme merkityksellistä sanaa: “Minä rakastan sinua.” Tilanne voi kuitenkin tuntua hankalalta, jos itse ei ole vielä valmis rakkaudentunnustuksiin.

Psykologit neuvovat Glamour-lehdelle, mitä tuolloin kannattaisi tehdä. Valehtelu tulee unohtaa heti, psykologi Karin Anderson painottaa.

- Jos vastaat takaisin rakastavasi etkä tarkoita sitä, tulee suhteeseenne epärehellisyyttä. Suora valhe on kamala ajatus tässä tilanteessa, Anderson sanoo.

Sen sijaan Anderson neuvoo vastaamaan kumppanille esimerkiksi tähän tyyliin:

- On upeaa kuulla tuo ja myös minä olen erittäin innoissani suhteestamme. Tahdon vain antaa asioiden kehittyä ja vauhdin kiihtyä, Anderson neuvoo.

- En ole aivan siinä pisteessä vielä, mutta olen hulluna sinuun ja niin innoissani yhteisestä tulevaisuudestamme, hän jatkaa.

Psykologi Jocelyn Charnas muistuttaa, että toisen rakkaudentunnustukseen tulee reagoida saman tien. Hän ei suosittele sivuuttamaan kumppanin suuria sanoja.

- Asiaa kannattaa katsoa tältä kantilta: Jos olet aloittamassa parisuhdetta jonkun kanssa, sinun täytyy pystyä käymään myös vaikeita keskusteluja hänen kanssaan.

Pyrkikää etenemään samaan tahtiin

Suhteen molempien osapuolten kannattaa havainnoida tarkasti suhteen kehittymistä ja myös toisen tunteita.

- Suhteen alkuvaiheessa asioiden rytmittäminen ja ajoitukset ovat todella kriittisiä. Kaikki on paljon helpompaa ja vähemmän kiusallista, jos etenette samaan tahtiin suhteessa, Anderson muistuttaa.

Jos kerrot kumppanillesi rakastavasi häntä, ennen kuin hän on valmis kyseiseen sanamuotoon, ei sinun kannata missään nimessä nolostua tai pelästyä.

- Jotkut ihmiset ovat valmiita sanomaan sen muita aiemmin, eikä se mielestäni ole huono juttu, Charnas summaa.

Lue myös: Henri, 29: "On kylmää ja lapsellista jättää toinen viestillä"

Lue myös: Satu, 54: "Tärkeintä parisuhteessa on heittäytyminen arjessa"

Lue myös: Alma, 20: "Rakastun helposti ja nopeasti"

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat