Vältä katastrofit: 7 vierasta, jotka saattavat pilata hääpäiväsi

06.08.2014 15:22 - Susanna Karttunen

Hääkutsuja lähettäessä kannattaa pitää mielessä, että on tietynlaisia vieraita, jotka voivat mahdollisesti pilata tärkeän päiväsi. Seitsemän vierastyypin lista auttaa sinua karsimaan riskitapaukset vieraslistaltasi.

Vieraslistan tekeminen häihin on aina haaste. On vaikea päättää ketkä pitäisi kutsua ja ketkä jättää pois. Olivat häät sitten isot tai pienet, seuraavien seitsemän häävieraan kutsumista kannattaa miettiä kahdesti.

1. Tyttö, joka haluaa kaiken huomion

Hääpäivänäsi haluat ymmärrettävästi kaiken huomion kohdistuvan sinuun. Saattaa kuitenkin olla, että joku naisvieraistasi on päättänyt haluta olla juhlien keskipiste. On vaikea ennustaa, kuka tämä nainen tulee olemaan: hän saattaa olla ystäväsi, työkaverisi tai siskosi. Hän pukeutuu häikäisevään asuun ja käy tekemässä meikkinsä ja kampauksensa ammattilaisella.

2. Entinen seurustelukumppani

Vaikka olisit hyvissä väleissä eksäsi kanssa, ei ole ehkä silti viisasta kutsua häntä häihisi. Hän saattaa tahtomattaan pilata suuren päiväsi. Jos siis haluat pelata varman päälle, jätä entinen heilasi pois vieraslistalla. Älä huoli, hän ymmärtää kyllä.

3. Juoppo

Jos kaverillasi on tapa juoda suuria määriä alkoholia ja sekoilla jokaisissa juhlissa, mieti kahdesti hänen kutsumistaan. Jos kyseessä on hyvä ystävä, yritä pyytää häntä rajoittamaan alkoholinkäyttöään hääpäivänäsi.

4. Hullut sukulaiset

Useimmilta löytyy ne pari enemmän tai vähemmän kahjoa sukulaista, jotka voivat pilata häät oudoilla tempauksillaan tai ilkeillä kommenteillaan. Muista, että vaikka nämä henkilöt ovat sukulaisiasi, ei sinun ole pakko kutsua heitä häihisi.

5. Liittoa vastustava

Vaikka kuinka yrittäisit vakuutella, että olet valmis menemään naimisiin, joku saattaa silti vastustaa ajatusta. Tämä saattaa olla ystäväsi tai vanhempasi. Jos joku on selvästi liittoa vastaan, ei häntä tarvitse kutsua häihin masentamaan sinua.

6. Lapset

Lapset hankaloittavat usein hääpäivää, sillä he juoksentelevat ja meluavat paljon. Olisi hyvä, että juhlissa olisi joku, joka vastaa lasten viihtyvyydestä ja pitää heidät poissa häiritsemästä. Ilman kaitsijaa lapsia ei välttämättä kannata laittaa vieraslistalle.

7. Hääkuokkija

Vaikka et kutsukaan tätä henkilöä häihisi, saattaa hän silti ilmaantua paikalle. Jos näin tapahtuu, yritä olla välittämättä hänestä. Voit yrittää estää tätä tapahtumasta kertomalla vieraillesi, etteivät he voi tuoda sukulaistaan tai kaveriaan mukanaan kysymättä sinulta ensin.

Uutisoimme aiemmin yleisimmistä häihin liittyvistä ongelmista ja ratkaisuista niihin. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat