Vältä yleisimmät virheet ja pian unelmiesi työpaikka on sinun - 7 vinkkiä työnhakijalle

14.01.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Kymmeniä työhakemuksia lähettäneet ihmiset tietävät, että jatkuva torjutuksi tuleminen laskee itsetuntoa. Vika ei kuitenkaan ole sinussa, vaan saattaa olla, että työnhakutavoissasi on parantamisen varaa.

Työpaikka ei löydy sormia napsauttamalla, vaan hyvän tehtävän saamiseen tarvitaan yleensä lujaa luonnetta, sisua, itsevarmuutta ja useita hakemuksia. Jos työpaikka ei tunnu irtoavan yrityksistä huolimatta, saattaa esiintymisesi tai hakemuksesi vaatia pientä viilausta. Älä siis mollaa osaamistasi. Voi olla, ettet ole ottanut huomioon seuraavia asioita:

1. Älä laita kaikkea huonon tuurin piikkiin

On totta, että työmarkkinat ovat huonot ja yrityksiin satelee satoja työhakemuksia, mutta jos olet jo valmiiksi sitä mieltä, ettet kuitenkaan tule saamaan hakemaasi paikkaa, menee homma sinulta taatusti sivusuun.

Panosta hakemukseesi ja päätä onnistua. Jotkut asiat ovat tuurista kiinni, mutta vaikuta niihin asioihin, joihin pystyt.

2. Ole aktiivinen

Älä tyydy pelkästään selaamaan työpaikkailmoituksia, vaan pidä silmäsi ja korvasi auki kaikkialla. Verkostoidu ja ole aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Työpaikka saattaa irrota sinulle jopa ilman hakemuksen kirjoittamista, jos vain tutustut oikeanlaisiin ihmisiin oikealla hetkellä.

3. Valmistaudu huollella

Jos saat työhaastattelukutsun, valmistaudu tilaisuuteen huollella. Ota selvää yrityksestä ja sen taustoista. Näytä, että homma kiinnostaa sinua oikeasti ja olet perehtynyt yrityksen toimintaan jo etukäteen.

4. Kiinnitä huomiota hakemukseesi

Jos haet useaa työpaikkaa, älä lähetä samaa hakemusta kaikkiin kiinnostavilta tuntuviin paikkoihin. Hakemuksesta näkee varsin helposti, jos samainen teksti on lähetetty joukkopostina kymmenelle firmalle. Laadi persoonallinen ja asiallinen hakemus jokaiseen paikkaan, jota haet.

Jos epäilet kirjoitustaitojasi, pyydä esimerkiksi kirjallisesti lahjakasta ystävääsi lukemaan kirjeesi läpi. Pyydä häntä myös antamaan korjausehdotuksia hakemukseesi.

5. Et vakuuta haastattelussa

Jos menet lukkoon haastattelijoiden edessä, kokeile harjoitella esiintymistäsi. Valmistaudu mahdollisiin kysymyksiin etukäteen ja kokeile artikuloida selkeästi. Jännittäminen on täysin normaalia, mutta jos se hankaloittaa työpaikan saantia, on asialle tehtävä jotain.

6. Tuo potentiaalisi selkeästi esiin

Vaikka todistuksessasi ei komeilisi tasaista kymppirivistöä, ei se tarkoita, ettei sinun olisi mahdollista saada unelmiesi työpaikkaa. Usein yritykset etsivät riveihinsä ihmisiä, joilta löytyy ahkeraa asennetta ja potentiaalia edistämään yrityksen toimintaa. Kiitettävällä todistuksella ei välttämättä ole mitään tekemistä motivoituneen ja reippaan työasenteen kanssa.

7. Ole oma-aloitteinen

Aktiivisilla ja oma-aloitteisilla työntekijöillä on kysyntää. Jos työntekijää täytyy avustaa jatkuvasti kädestä pitäen, syö se muiden työntekijöiden työaikaa. Näytä, että sinulla tarjottavanasi tuoreita ideoita ja pursuat energiaa, eikä kenenkään tarvitse patistaa sinua työtehtävien pariin.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat