Vinkki pariskunnille: Millainen seksilelu kannattaa hankkia ensimmäiseksi?

31.03.2012 21:00 - Eeva Rajala

Jos olette puolisonne kanssa jutelleet, että olisi mukava hankkia joku seksilelu yhteisiin, leikkeihin, kannattaa mielessä pitää pari asiaa.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo Voicelle, että ensimmäiseksi pariskuntien kannattaa tutustua seksivälinekauppojen valikoinaan ja etsiä, minkä värisestä ja muotoisesta lelusta pitää.

Materiaali:
Lavikaisen mukaan materiaalia kannattaa myös miettiä. Jos on kumiallergiaa, kannattaa hankkia silikoninen, kovamuovinen, lasinen tai metallinen lelu. Sellainen, jossa ei ole käytetty kumia.

- Muutenkin materiaalia kannattaa harkita, sillä eri materiaalit tuntuvat iholla erilaisilta. Esimerkiksi kovamuovinen seksilelu on alussa yleensä kylmä ihoa vasten, mutta toisaalta mahdollisen moottorin värinä tuntuu voimakkaammalle kuin pehmeämmästä materiaalista valmistetussa lelussa, Lavikainen sanoo.

Esimerkiksi silikonista ja kumisilikoniseoksesta valmistettujen lelujen materiaalit ovat käytössä miellyttävämpiä niiden pehmeytensä ja kimmoisuutensa vuoksi.

- Toisaalta mitä huokoisemmasta materiaalista tuote on valmistettu, sitä epähygieenisempi se on. Silikoni on melko tiivistä, joten se on kimmoisuutensa lisäksi hygieenistä materiaalia. Silikoni myös varastoi kehon lämpöä, joten se on käytössä miellyttävämpää.

Moottori vai ei:
Useissa seksileluissa on moottori. Toiset pitävät värinästä kun taas toiset eivät piittaa siitä. Jos ei ole ennen kokeillut seksileluja, eikä tiedä, mitä tuntemuksia vibraattorin värinä aiheuttaa, kannattaa Lavikaisen mukaan hankkia sellainen seksilelu, jossa moottori on olemassa.

- Moottorinhan voi aina sammuttaa, jos huomaa, ettei värinästä pidä, Lavikainen neuvoo.

Millaiseen tarkoitukseen lelu on tulossa:
Ennen seksilelun hankintaa kannattaa miettiä, millaiseen yhteiseen leikkiin lelun haluaa. Hieromasauvat ovat tarkoitettu enemmänkin naisen nautintoon.

- Totta kai mieskin nauttii jos nainen haluaa, että mies tyydyttää sauvalla häntä. Toisaalta hieromasauvan värinä voi tuntua myös miehestä hyvältä terskaa tai kiveksiä vasten, Lavikainen selventää.

Jos haluaa tuotteen, jota voidaan käyttää yhdynnän aikana ja josta on nautintoa molemmille, voi valita kiihotinrenkaan, joka samalla puristaa miehen peniksen juuresta ja joka yhdynnän aikana osuu naisen klitorikseen.

Kilpailut

Uusimmat