Voiko parisuhde selvitä uskottomuudesta? Terapeutti vastaa

23.04.2014 18:45 - Heli Thoren

Pettäminen järkyttää suhteen tasapainoa pahoin. Siitä voi kuitenkin päästä yli eroamatta.

Uskottomuus on varmasti yksi loukkaavimmista asioista, mitä puoliso voi rakkaalleen tehdä. Vaikka pettäminen järkyttääkin suhteen tasapainoa pahoin, siitä selviäminen on mahdollista. Muutamalla oivalluksella voi kipeästä tilanteesta päästä eteenpäin:

- Uskottomuus on yksi satuttavimpia asioita, mitä toiselle voi tehdä. Se tuntuu pahalta, ja se saakin tuntua pahalta. Toipumiselle tulee antaa aikaa.

- Molemmat suhteen osapuolet käyvät suuria ja vaikeita tunteita läpi. Petetty tuntuu syvää luottamuksen puutetta, surua, pelkoa... Pettäjä sen sijaan käy läpi voimakkaista syyllisyyden tunteita ja voi tuntea itsensä hyvin huonoksi ja epäonnistuneeksi. On hyvä muistaa, että molemmat ovat suuressa tunteen myllerryksessä.

- Työstäkää tilannetta myös yhdessä. Miettikää yhdessä suuria kysymyksiä: kerrommeko ystäville? Milloin harrastamme taas seksiä? Kun keskusteluyhteys pysyy auki, voi kriisiä työstää yhdessä.

- Pelkkä eteenpäin jatkaminen ei riitä, vaan uskottomuus pitää työstää läpi. Hakekaa ulkopuolista apua kirjoista tai terapeutilta. Puhukaa avoimesti tunteistanne - vaikeistakin.

- Petetyn on loppujen lopuksi pystyttävä antamaan anteeksi. Hyväksyttävä, että näin kävi. Myös oman itsetunnon kanssa on tehtävä töitä ja ymmärrettävä, uskottomuus ei johtunut itsestä. Kun asia on työstetty, on jatkettava eteenpäin.

Vinkit antoi parisuhdeneuvoja Aaron Anderson


Miten sinä ja kumppanisi nukutte. Se kertoo suhteenne lujuudesta. Lue lisää täällä.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat