Yksi asia yhdistää kaikkia hyviä parisuhteita - saattaa yllättää

17.06.2015 15:45 - Rea Tallgren

Asiantuntijoiden mukaan hyvissä parisuhteissa kunnioitus toista kohtaan ilmenee tavalla, johon ei välttämättä edes kiinnitä huomiota, mutta joka on elintärkeä parisuhteen osapuolten hyvinvoinnin kannalta.

Taivaallinen seksi, pitkät keskustelut, samanlaiset arvot ja yhtenevät toiveet tulevaisuuden suhteen. Siinä asioita, joita moni pitää parisuhteessa tärkeinä. Mikään edellämainituista ei kuitenkaan asiantuntijoiden mukaan ole tärkein yhdistävä tekijä onnellisissa ja hyvissä parisuhteissa.

Kompromissit sen sijaan ovat. Se, että on valmis joustamaan, jotta parisuhde toimisi on ensiarvoisen tärkeää. Kompromissien tekeminen tekee parisuhteesta tasa-arvoisemman, sillä se varmistaa, ettei suhteessa tanssita aina toisen osapuolen pillin mukaan.

Kompromisseillä voidaan myös varmistaa, että molemmat parisuhteen osapuolet saavat kokea onnen hetkiä. Kyky tehdä kompromisseja kertoo myös keskinäisestä kunnioituksesta ja siitä, että toisen on valmis asettamaan aika ajoin omien tarpeidensa edelle.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kompromissit hyvän parisuhteen pohjana toimivat vain, jos niitä tekevät suhteen molemmat osapuolet.


Lue myös: Onko teidät luotu toisillenne? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta


Lähde: Examiner

Kilpailut

Uusimmat