YLE: Miehet katsovat automaattisesti naisen pakaroita ja rintoja - syy ei heidän, vaan evoluution!

01.07.2015 10:15 - Rea Tallgren

Evoluutio selittää ihmisen toiminnasta yllättävän paljon, vaikka huimia harppauksia luolamiesajoista onkin jo tultu eteenpäin. Yle kertoo tutkijoiden saaneen selville, että miehille on täysin luontaista tarkistaa katseellaan esimerkiksi naisten rinnat, sillä ne kertovat naisesta heille enemmän kuin miehet itsekään välttämättä tiedostavat.

Yle kertoo tutkijoiden selvittäneen, että kun mies kohtaa naisen, katsoo hän ensin kasvoihin, mutta heti seuraavaksi katse pyrkii hakeutumaan vyötärön seudulle ja myös rintoihin.

Tapa juontaa juurensa evoluutiosta

Tutkijat havaitsivat asian silmän liikkeitä tarkkailevassa silmänliikekameratutkimuksissa, joista myös selvisi, että kyse on tiedostamattomasta toiminnasta.

- Ilmeisesti vyötäröön kiinnitetään huomiota, koska vyötäröstä näkee sekä naisen sen hetkisen hedelmällisyyden tilan että myös lisääntymisarvon. Jos nainen on raskaana, niin se näkyy vyötärön ja lantion suhteessa, kertoo Turun yliopiston evoluutiopsykologian dosentti Markus J. Rantala Ylelle.

Rinnat ja pakarat puolestaan sisältävät jälkeläisten kehitykselle tärkeää DHA-rasvahappoja. Siksi miesten silmät etsivät naisen vartalosta näitä hedelmällisyyden merkkejä - jälleen tiedostamatta asiaa itsekään.

Se, että miehet katsastavat naisesta ensimmäiseksi vyötärönseudun, rinnat ja pakarat on siis evoluution luoma tapa, jolle miehet eivät itse voi mitään.


Lue myös: Kumpi merkitsee miehille enemmän, suuret rinnat vai älykkyys? Tutkimus selvitti

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat