Yllättävä tutkimustulos: Miehet tunnistavat flirttailun naisia paremmin

04.07.2014 15:19 - Minna Talstila

Tuoreen tutkimuksen mukaan molemmat sukupuolet ovat huonoja flirttailemisessa, mutta miehet kuitenkin tunnistavat flirtin naisia paremmin.

Kansasin yliopiston teettämän tutkimuksen perusteella vaikuttaisi siltä, että sekä miehet että naiset ovat huonoja flirttailemisessa. Miehet kuitenkin tunnistivat flirtin naisia paremmin.

Tutkimuksen suoritti viestinnän professori Jeffrey Hall, joka on kirjoittanut flirttailemista kertovan kirjan The 5 Flirting Styles. Hän halusi selvittää, kuinka hyvin toisilleen tuntemattomat ihmiset huomaavat, kun toinen osapuoli on kiinnostunut.

- Jos ajattelet, että joku ei ole sinusta kiinnostunut, olet todennäköisesti oikeassa. Mutta jos joku olisi sinusta oikeasti kiinnostunut, se luultavasti menisi sinulta ohi, Hall selittää.

Communication Research -lehdessä julkaistu tutkimus teetettiin 52 sinkulla ja heteroseksuaalisella korkeakouluopiskelijalla. Koehenkilöt laitettiin istumaan huoneeseen pareittain ja keskustelemaan noin kymmenen minuutin ajan. He luulivat tutkimuksen käsittelevän ensivaikutelmaa.

Koehenkilöt täyttivät kyselylomakkeen eri huoneissa ja heidän piti muiden kysymysten lomassa vastata, olivatko flirttailleet tai ajattelivatko vastapuolen flirttailleen.

80 prosenttia koehenkilöistä tiesi, milloin heille ei flirttailtu. Heille oli kuitenkin paljon vaikeampaa tunnistaa, milloin heille oikeasti flirttailtiin. Koehenkilöiden miehistä vain 36 prosenttia tunnisti flirtin, kun taas naisten kohdalla kyseinen prosenttiosuus oli 18. Tutkijan mukaan näyttääkin siltä, että naiset näyttävät kiinnostuksensa miehiä selvemmin.


Kokosimme aiemmin yhteen vinkit, joiden avulla nainen voi tunnistaa miehen flirtin paremmin. Voit katsoa ne täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat