Yllätystukimus: Kumppanisi luonteella on iso vaikutus uramenestykseesi

25.09.2014 11:46 - Susanna Karttunen

Haluatko menestyä urallasi? Tuoreen tutkimuksen mukaan siitä syystä kannattaa hankkia puoliso, joka on luonteeltaan tunnollinen.

Yhdysvaltalaiset tutkijat selvittivät avioliiton vaikutusta uramenestykseen. Tutkimukseen osallistui noin 5000 naimisissa olevaa aikuista ja siinä perehdyttiin koehenkilöiden sekä heidän kumppaneidensa luonteenpiirteisiin. Tutkittavia piirteitä olivat avoimuus, ulospäinsuuntautuneisuus, myöntyväisyys, neuroottisuus ja tunnollisuus.

Viiden vuoden kuluttua kyselyn tekemisestä tutkijat selvittivät, miten koehenkilöt olivat menestyneet urallaan. Henkilö määriteltiin hyvin työelämässä menestyviksi, jos he sekä viihtyivät työssään että olivat saaneet ylennyksiä ja palkankorotuksia.

Paljastui, että hyvin työelämässä menestyneet olivat naimisissa tunnollisen kumppanin kanssa. Tunnollinen henkilö määriteltiin hyvän itsekurin omaavaksi, velvollisuudentuntoiseksi ja yritteliääksi henkilöksi.

Tunnollinen kumppani auttaa kultaansa etenemään urallaan, oli hän sitten mies tai nainen. Tällainen ihminen todennäköisesti auttaa myös kodin askareissa ja antaa kumppanilleen enemmän aikaa ja energiaa työntekoon keskittymiseen.

Tunnollinen kumppani myös motivoi työskentelyyn. Jos kumppanisi työskentelee ahkerasti, sinäkään et luultavasti viitsi laiskotella työpaikallasi. Tunnollisuus auttaa usein myös pitämään suhteen onnellisena, jolloin parisuhdeongelmat eivät haittaa työntekoa.

Uutisoimme aiemmin siitä, miten miehen laiskuus kotitöiden tekemisessä voi johtua hänen ammatistaan. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat