Kuva: Fotolia

Ystävälleni, joka nukuit pois viikko sitten: "Olen sinulle ikuisesti kiitollinen"

25.10.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Koskaan ei tiedä, milloin kenenkin aika koittaa. Kaikki, mitä meidän piti yhdessä tehdä, jäi tekemättä. Eniten minua kuitenkin harmittaa se, etten koskaan ehtinyt kertoa, kuinka tärkeä oikeasti olit.

Muistan vieläkin kuin eilisen, kun tapasimme ensimmäistä kertaa. Muutit pienelle paikkakunnallemme, kukaan ei tuntenut sinua hirveän hyvin, vaikka sinulla olikin muutama tuttu paikkakunnalla. Minut taas jätettiin usein ulkopuolelle. Minulla oli ollut vaikea lapsuus ja minua oli kiusattu koulussa. Minulla ei ollut kavereita, olin yksinäinen. Kunnes sinä saavuit. 

En tiedä, miksi valitsit juuri minut ystäväksesi, mutta olen siitä ikuisesti kiitollinen. Laitoit minulle yhtenä päivänä aivan yhtäkkiä viestiä ja lähdimme pyöräilemään kylille. Ensin ajattelin, että en osaisi olla kanssasi. Sinä olit pukeutunut hienosti, minä olin hupparityttö. Mutta siitä kaikki kuitenkin lähti. 

Minulla oli sinun kanssasi hauskempaa kuin kenenkään muun kanssa. Olit minulle kuin sisko. Olimme kokeneet samantapaisia asioita, pidimme samoista asioista, ja ajattelimme samalla tavalla. Yhdessä tutustuimme uusiin ihmisiin ja naurettiin, jos mokattiin. Itkimme myös yhdessä ja joskus riitelimmekin - mutta aina saimme sovittua.

On sinun ansiotasi, että itsetuntoni koheni ja pääsin ujoudestani. Vihdoin joku hyväksyi minut sellaina kuin olin, eikä kuunnellut muiden mielipiteitä. Piti minua niin tärkeänä, että minun oli vaikea uskoa sitä. Kukaan ei ollut aikaisemmin välittänyt minusta samalla tavalla. En ollut uskoa sitä todeksi. 

Et kuitenkaan koskaan saanut tietää, kuinka paljon sinua arvostin. Jos saisin aikaa kelattua viikon taaksepäin ja olisin tiennyt, että nukut pois, olisin ehtinyt kiittämään sinua kaikesta. 

Lepää rauhassa, rakas ystäväni. Vielä joskus näen sinut."

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan kirjoitukset tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat